Castell del Remei Garnatxa 2020, el primer vi monovarietal de Castell del Remei

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

El celler presenta el seu primer monovarietal, un vi negre de garnatxa plantada en altitud i parcialment fermentada amb rapa.

El celler més antic de Catalunya en l’elaboració de vins de criança llença Castell del Remei Garnatxa, el seu primer vi monovarietal. Un vi que s’allunya de la línia d’assemblatges que tradicionalment caracteritza els vins de Castell del Remei i que cerca aprofundir en els matisos d’aquesta magnífica finca plantada de garnatxa. Castell del Remei Garnatxa procedeix de la finca única Alts del Castell, una extensió de vinya plantada l’any 1998 a 717 metres d’altitud i amb uns rendiments molt baixos (entre 3 i 4.000 kg/ha), situat a la DO Costers del Segre i frontera amb la comarca del Priorat. La finca posseeix terres d’argila calcaris còdols i en què s’hi treballa sota criteris de l’agricultura ecològica. El vi se sotmet a dues elaboracions diferents per a la mateixa garnatxa: una d’elles es porta a terme en tines de 4.500 litres, on s’introdueix la meitat del raïm amb raspa i la resta desrapat. L’altra es realitza de forma tradicional en un dipòsit d’acer inoxidable. Ambdós mostos es fermenten per separat amb llevats autòctons seleccionats.

Després de la maceració del most, que es va allargar, per a la collita de 2020 un total de set setmanes, un terç del vi va reposar en una tina de roure francès durant 50 dies abans de assemblar-se amb la resta.

El resultat és un negre complex, profund i fresc amb molt de nervi, profunditat i molt intens, un vi que s’allunya de la línia dels assemblatges treballada tradicionalment per Castell del Remei, i que ha portat al seu propietari, Tomàs Cusiné, a ser conegut com un dels millors assembladors del país.

La primera anyada, la de 2020, s’ha elaborat en una edició limitada de 6.000 ampolles a un preu de 14 euros.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats