Bombolles de Lleida sedueix Barcelona amb un maridatgeBombolles de Lleida seduce Barcelona con un maridaje

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El restaurant La Guineu del Parc Tecnològic Barcelona Activa de Nou Barris –propietat del lleidatà Jordi Ribes i de Sergi Almasqué– va acollir el passat 3 de desembre, un sopar de maridatge de Bombolles de Lleida.
Els escumosos i caves d’Analec, Castell del Remei, Cercavins, l’Olivera i Raimat van casar amb un menú de cuina de mercat de les Terres de Ponent. A la trobada, no hi van faltar lleidatans residents a Barcelona com la periodista Virtu Morón; gastrònoms com el president del Cargol Graciós, Emeteri Frago; o la regidora lleidatana Bea Obis. Els vins de la nit van estar comentats per Como Pomona, així com també va participar l’enòleg Enric Gil de Cercavins, especialment durant la presentació del Brut de Verdú que ell mateix elabora.
El rosat d’Analec (trepat 100%, amb un mínim de 12 mesos de criança) va ser la copa de benvinguda als comensals. Les coques de recapte de Manel Fernàndez –cuiner de l’establiment– es van acompanyar amb Castell del Remei Brut nature Reserva (xarel·lo, macabeu, chardonnay i parellada amb un mínim de 18 mesos de criança). El singular cupatge del Brut de Verdú (sauvignon blanc, macabeu i gewürztraminer amb una criança mínima de 10 mesos) va maridar amb els xampinyons farcits de pernil i formatge. Un arròs amb verduretes de l’horta, va maridar amb l’escumós L’Olivera (macabeu, parellada i chardonnay, de criança mai inferior als 17 mesos). La carn de la nit, llonganissa amb escalivada i patata al caliu, es va servir
acompanyada de l’Analec Reserva Especial Gualech (cupatge de macabeu, parellada i chardonnay, del qual una part fermenta en bóta de roure i té una criança mínima de 34 mesos).
L’assortiment de formatges artesans d’ovella, vaca i cabra van tancar el menú amb el Brut Chardonnay de Raimat (chardonnay i un 5% de pinot noir, que surt al mercat amb quasi un any de criança). El punt dolç el van donar els torrons i les
neules a l’hora del cafè.El restaurante La Guineu del Parque Tecnológico Barcelona Activa de Nou Barris -propiedad del leridano Jordi Ribes y de Sergi Almasqué- acogió el pasado 3 de diciembre, una cena de maridaje de Bombolles de Lleida.
Los espumosos y cavas de Analec, Castell del Remei, Cercavins, l’Olivera y Raimat casaron con un menú de cocina de mercado de las Tierras de Poniente. En el encuentro, no faltaron leridanos residentes en Barcelona como la periodista Virtu Morón, gastrónomos como el presidente del Cargol graciós, Emeterio Frago, o la concejala leridana Bea Obis. Los vinos de la noche estuvieron comentados por Como Pomona, así como también participó el enólogo Enric Gil de Cercavins, especialmente durante la presentación del Bruto de Verdú que él mismo elabora.
El rosado de Analec (trepat 100%, con un mínimo de 12 meses de crianza) fue la copa de bienvenida a los comensales. Las cocas de recapte de Manel Fernández -cocinero del establecimiento- se acompañaron con Castell del Remei Brut nature Reserva (xarel · lo, macabeo, chardonnay y parellada con un mínimo de 18 meses de crianza). El singular cupaje del Brut de Verdú (sauvignon blanc, macabeo y gewürztraminer con una crianza mínima de 10 meses) maridó con los champiñones rellenos de jamón y queso. Un arroz con verduritas de la huerta, maridó con el espumoso l’Olivera (macabeo, parellada y chardonnay, de crianza nunca inferior a los 17 meses). La carne de la noche, longaniza con escalivada y “patata al caliu”, se sirvió acompañada del Analec Reserva Especial Gualech (cupaje de Macabeo, parellada y chardonnay, del que una parte fermenta en barrica de roble y tiene una crianza mínima de 34 meses).
El surtido de quesos artesanos de oveja, vaca y cabra cerraron el menú con el Brut Chardonnay de Raimat (chardonnay y un 5% de Pinot Noir, que sale al mercado con casi un año de crianza). El punto dulce lo dieron los turrones y los barquillos a la hora del café.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats