[:ca]Bodega Ribas amplia el celler amb Rafael Moneo per arribar a les 200.000 ampolles[:es]Ampliación de Bodega Ribas a cargo de Rafael Moneo para llegar a las 200.000 botellas[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

IMG_8308

[:ca]El celler mallorquí del segle XVIII es reorganitza per crèixer sense renunciar a la vinya pròpia ecològica i la verema manual

Celler Ribas, en Consell (Mallorca) ha ampliat el celler amb la intenció d’arribar a una producció d’unes 200.000 ampolles, “que entenem pot ser el màxim que podem elaborar sense renunciar als principis de treballar exclusivament, amb vinya pròpia de producció ecològica, i verema manual. Uns trets que ens identifiquen i als que no velem renunciar”, expliquen els responsables del celler.

El celler familiar mallorquí, va inaugurar aquest divendres, dia 2 d’agost, l’ampliació realitzada pel prestigiós arquitecte Rafael Moneo i el seu equip, en una celebració privada per a 400 convidats relacionats principalment amb el sector del vi i la gastronomia. La nova construcció s’integra i destaca l’entorn històric del segle XVIII, i es podrà visitar pel públic només amb cita prèvia a partir del dilluns 5 d’agost.

La trobada inaugural va reunir sumillers, bodeguers, arquitectes i crítics gastronòmics entre altres convidats a una festa que va estar precedida per un sopar informal elaborat i servit pel xef Andreu Genestra i el seu equip.

L’ambientació musical va estar protagonitzada per Biel Ballester Trío, conegut grup de Gipsy Jazz que Woody Allen va fer popular al incloures dos dels seus temes al repartori d’una de les seves formacions,

L’ampliació i reorganització del celler, s’ha projectat amb la intenció de poder augmentar la producció fins a les 200.000 ampolles, reorganitzar i modernitzar les instal·lacions existents i adaptar-les a la creixent acollida de visitants.

L’edifici, de més de 800 m2, està distribuït en tres plantes, dues d’elles subterrànies.

En superfície la construcció és una nau diàfana amb una coberta a dues aigües, part de la qual està destinada a l’elaboració del vi blanc i rosat i la resta al magatzem d’ampolles i l’embotelladora. A l’extrem nord de la nau, donant a l’Era, es localitza l’accés i la nova recepció de visites.

Una planta per sota trobem la sala de cates, un espai recollit i banyat per llum natural que cau sobre un vistós mosaic inspirat en els colors del vi. Un vidre de paret a paret a la sala de cates descobreix un espai disposat més baix i reservat per a la criança del vi i escollits visitants.

La sala de barriques es disposa així completament soterrada, per aprofitar les millors condicions tèrmiques i d’humitat per la criança del vi. Està construïda enterament en formigó armat i sorprèn per la plasticitat de la solució estructural adoptada.

Mentre que a l’exterior, l’edifici manté una aparença i caràcter similar als edificis existents, tots ells en maçoneria, per la qual cosa s’han recuperat tècniques tradicionals en la seva construcció, el seu interior sorprèn per una arquitectura realitzada en formigó blanc vist, que combinada amb revestiments de fusta o enrajolats de rajoles artesanals i paviments en pedra de Binissalem, li confereixen un caràcter contemporani als seus espais interiors.

Els antics edificis del segle XVIII seguiran en funcionament, però a partir d’ara únicament s’elaborarà en ells vi negre. De la mateixa manera, l’antiga sala de barriques mantindrà el seu ús, però només per a alguns vins, com a testimoni de l’activitat d’un celler històrica.

Els arbres s’han preservat durant la construcció, donant nova vida a l’entorn amb la creació de zones enjardinades.

La disposició dels edificis del celler, antics i nous, que juntament amb els arbres preservats pivoten al voltant de l’antiga era, donen lloc a un espai a manera de pati al voltant del qual s’articularà l’activitat de l’edifici, creant a més una àmplia zona de passeig per al visitant.[:es]La bodega mallorquina del siglo XVIII se reorganiza para crecer sin renunciar a la viña propia ecológica y la vendimia manual

Bodega Ribas, en Consejo (Mallorca) ha ampliado la bodega con la intención de llegar a una producción de unas 200.000 botellas, “que entendemos puede ser lo máximo que podemos elaborar sin renunciar a los principios de trabajar exclusivamente, con viñedo propio de producción ecológica, y vendimia manual. Unos rasgos que nos identifican y los que no velamos renunciar “, explican los responsables de la bodega.

La bodega mallorquína, inauguró este viernes, día 2 de agosto, la ampliación realizada por el prestigioso arquitecto Rafael Moneo y su equipo, en una celebración privada para 400 invitados relacionados principalmente con el sector del vino y la gastronomía. La nueva construcción se integra y destaca el entorno histórico del siglo XVIII, y se podrá visitar por el público sólo con cita previa a partir del lunes 5 de agosto.

El encuentro inaugural reunió sumilleres, bodegueros, arquitectos y críticos gastronómicos entre otros invitados a una fiesta que estuvo precedida por una cena informal elaborado y servido por el chef Andreu Genestra y su equipo.

La ambientación musical estuvo protagonizada por Biel Ballester Trío, conocido grupo de Gipsy Jazz que Woody Allen hizo popular al incluirse dos de sus temas al repartori de una de sus formaciones,

La ampliación y reorganización de la bodega, se ha proyectado con la intención de poder aumentar la producción hasta las 200.000 botellas, reorganizar y modernizar las instalaciones existentes y adaptarlas a la creciente acogida de visitantes.

El edificio, de más de 800 m2, está distribuido en tres plantas, dos de ellas subterráneas.

En superficie la construcción es una nave diáfana con una cubierta a dos aguas, parte de la cual está destinada a la elaboración del vino blanco y rosado y el resto al almacén de botellas y la embotelladora. En el extremo norte de la nave, dando a la Era, se localiza el acceso y la nueva recepción de visitas.

Una planta por debajo encontramos la sala de catas, un espacio recogido y bañado por luz natural que cae sobre un vistoso mosaico inspirado en los colores del vino. Un vidrio de pared a pared en la sala de catas descubre un espacio dispuesto más bajo y reservado para la crianza del vino y escogidos visitantes.

La sala de barricas se dispone así completamente enterrada, para aprovechar las mejores condiciones térmicas y de humedad para la crianza del vino. Está construida enteramente en hormigón armado y sorprende por la plasticidad de la solución estructural adoptada.

Mientras que en el exterior, el edificio mantiene una apariencia y carácter similar a los edificios existentes, todos ellos en mampostería, por lo que se han recuperado técnicas tradicionales en su construcción, su interior sorprende por una arquitectura realizada en hormigón blanco visto, que combinada con revestimientos de madera o de baldosas de azulejos artesanales y pavimentos en piedra de Binissalem, le confieren un carácter contemporáneo en sus espacios interiores.

Los antiguos edificios del siglo XVIII seguirán en funcionamiento, pero a partir de ahora únicamente se elaborará en ellos vino tinto. Del mismo modo, la antigua sala de barricas mantendrá su uso, pero sólo para algunos vinos, como testimonio de la actividad de una bodega histórica.

Los árboles se han preservado durante la construcción, dando nueva vida al entorno con la creación de zonas ajardinadas.

La disposición de los edificios de la bodega, antiguos y nuevos, que junto con los árboles preservados pivotan alrededor de la antigua era, dan lugar a un espacio a modo de patio alrededor del cual se articulará la actividad del edificio, creando además una amplia zona de paseo para el visitante.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats