Beca per portar cuiners estrangers a conèixer CatalunyaBeca para traer cocineros extranjeros a conocer Cataluña

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, l’Ajuntament de l’Escala i l’associació Joves Cuiners van presentar el darrer dimarts, dia 6 d’octubre, la Beca Internacional Ferran Adrià, una iniciativa que pretén difondre la cuina catalana al món, aconseguint més prescriptors internacionals dels productes catalans.
A través de la iniciativa, es premiarà un cuiner jove estranger perquè, amb una estada a Catalunya, concretament a l’Escala, pugui conèixer més d’aprop els productes i la cuina catalana. De la seva estada, a més, n’han de sortir noves propostes culinàries en base als productes del territori.
La cuina catalana viu el millor moment de la història gràcies a l’èxit i la gran projecció internacional de cuiners de gran prestigi, entre els quals destaca la figura de Ferran Adrià, considerat el millor cuiner del món.
De fet, els cuiners són els millors ambaixadors de la cuina catalana i dels seus productes. Paral·lelament, estudiants de cuina i cuiners professionals s’interessen per la cuina catalana i l’evolució que ha viscut des de la tradició cap a la innovació de la mà de grans professionals que projecten Catalunya al món com un país d’excel·lència gastronòmica.
És el cas de Ferran Adrià, que s’ha implicat d’una manera activa i entusiasta en aquest projecte ambiciós adreçat a futurs prescriptors de tot el món, amb l’apadrinament i la cessió del seu nom. En aquest sentit, el responsable del DAR ha agraït la implicació de Ferran Adrià en aquesta iniciativa i ha afirmat que “deixant el seu nom ha fet un gran favor a la beca ja que permetrà que assoleixi un gran prestigi”.
L’objectiu final de la beca és la creació d’un grup de professionals, originaris de diferents punts del món, que esdevinguin prescriptors de la cuina i els productes catalans.El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Ayuntamiento de l’Escala y la asociación Jóvenes Cocineros presentaron el último martes, día 6 de octubre, la Beca Internacional Ferran Adrià, una iniciativa que pretende difundir la cocina catalana al mundo, consiguiendo más prescriptores internacionales de los productos catalanes.
A través de la iniciativa, se premiará un cocinero joven extranjero para que, con una estancia en Cataluña, concretamente en l’Escala, pueda conocer más de cerca los productos y la cocina catalana. De su estancia, además, tienen que salir nuevas propuestas culinarias en base a los productos del territorio.
La cocina catalana vive el mejor momento de la historia gracias al éxito y la gran proyección internacional de cocineros de gran prestigio, entre los cuales destaca la figura de Ferran Adrià, considerado el mejor cocinero del mundo.
De hecho, los cocineros son los mejores embajadores de la cocina catalana y de sus productos. Paralelamente, estudiantes de cocina y cocineros profesionales se interesan por la cocina catalana y la evolución que ha vivido desde la tradición hacia la innovación de la mano de grandes profesionales que proyectan Cataluña al mundo como un país de excelencia gastronómica.
Es el caso de Ferran Adrià, que se ha implicado de una manera activa y entusiasta en este proyecto ambicioso dirigido a futuros prescriptores de todo el mundo, con el apadrinamiento y la cesión de su nombre. En este sentido, el responsable del DAR ha agradecido la implicación de Ferran Adrià en esta iniciativa y ha afirmado que “dejando su nombre ha hecho un gran favor a la beca puesto que permitirá que logre un gran prestigio”.
El objetivo final de la beca es la creación de un grupo de profesionales, originarios de diferentes puntos del mundo, que se conviertan en prescriptores de la cocina y los productos catalanes.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats