[:ca]Alfarràs ret homenatge a la cuina de Truita de Riu amb la 8a Mostra[:es]Alfarràs rinde homenaje a la cocina de Trucha con la 8a Muestra[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

truitaCalGumer

[:ca]Lluís Bonillo, professor i xef de l’Aula Gastronòmica, farà el pregó

La Truita de Riu d’Alfarràs serà la protagonista de les tapes i degustacions dels establiments de la localitat durant el cap de setmana vinent, en el marc de la VIII Mostra Gastronòmica dedicada a aquest producte local. El punt àlgid de la trobada serà diumenge al migdia amb el pregó i l’obertura de la zona de degustació popular.

El professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida) i xef de l’Aula Gastronòmica, Lluís Bonillo, serà el pregoner d’aquesta edició, el diumenge 7 d’abril a les 12.00 hores, així com impartirà un taller de cuina entre les 11 i les 13 hores del dissabte, 6 d’abril, junt amb el cuiner i pastisser de Sucre i Disseny d’Alcarràs, Josep Ramon Cases; l’alumne d’Eschotur Lleida guanyador del IV Concurs de Cuina amb Truita de Riu, Eduard Pires; i el també alumne i veí d’Alfarràs Pol Cura.

El Corre-Truita, la tradicional ruta de degustació de tapes a càrrec dels restauradors locals tindrà lloc demà, divendres a les 21 hores, i  serà amenitzat pel grup “Batucada Fot-li Fort”.  El Rincón de Josefa ha elaborat un “bocadito” de truita de riu amb formatge fresc; El Xamfrà farà un variat de tres tapes; tapa caprese (representació de l’amanida caprici italiana), tapa espardenya (representació espardenya amb escalivada) i la tapa calçotada (ambientada en la calçotada); Nou Cal Llobet presenta un variat de 3 tapes combinades amb truita i diferents tipus de peix, acompanyades amb germinats d’espàrrecs; Coffee kid’s ha elaborat un “Joselito”, amb truita arrebossada; Ca l’Àngel ha preparat una minipizza de truita de riu amb formatge; i El 9 Cal Vidal presenta un “Montadito” de truita de riu amb salsa d’ostra i pernil d’ànec. 

Dissabte tarda, a partir de les 20 hores, la plaça Sant Pere de la localitat acollirà una trobada “Street food”, amb algunes de les tapes dels elaboradors locals i els “food trucks” de Cal Gumer Events, Divina Croqueta, La Moderna Creperia i Food’n Roll.

Els cellers Lagravera (DO Costers del Segre) d’Alfarràs i Castillo de Monesma (DO Somontano), també estaran presents a la mostra popular de diumenge, i al Dinar de la Truita amb el xef Ivan Pascual que està programat pel dissabte.

Pascual, xef del Dinar de la Truita

El pastisser i xef Ivan Pascual organitzarà un any més el tradicional Dinar de la Truita de Riu aquest dissabte, dia 6 d’abril. Amanida “hidropònica” amb truita de riu escabetxada; Cebiche de truita i Rissotto de cranc vermell de riu, seran els entrants del menú. Així com Truita confitada amb humus d’espàrrecs; i Ànec rostit amb salsa Bigarade i parmentier de patata, els plats principals.

Textures del riu amb escuma de mores i Solstís mousse de xocolata, festucs i Ratafia, les postres.

[:es]Lluís Bonillo, profesor y chef del Aula Gastronómica, hará el pregón

La Trucha de Alfarràs será la protagonista de las tapas y degustaciones de los establecimientos de la localidad durante el fin de semana, en el marco de la VIII Muestra Gastronómica dedicada a este producto local. El punto álgido del encuentro será el domingo al mediodía con el pregón y la apertura de la zona de degustación popular.

 

El profesor de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida (Eschotur Lleida) y chef del Aula Gastronómica, Lluís Bonillo, será el pregonero de esta edición, el domingo 7 de abril a las 12.00 horas, así como también impartirá un taller de cocina entre las 11 y las 13 horas del sábado, 6 de abril, junto con el cocinero y pastelero de Sucre i Disseny de Alcarràs, Josep Ramon Casas; el alumno de Eschotur Lleida ganador del IV Concurso de Cocina con Trucha, Eduard Pires; y el también alumno y vecino de Alfarràs Pol Cura.

El Corre-Truita, la tradicional ruta de degustación de tapas a cargo de los restauradores locales tendrá lugar mañana, viernes a las 21 horas, y será amenizado por el grupo “Batucada Fot-li Fort”. El Rincón de Josefa ha elaborado un “bocadito” de trucha con queso fresco; El Xamfrà hará un variado de tres tapas; tapa caprese (representación de la ensalada capricho italiana), tapa alpargata (representación alpargata con escalivada) y la tapa calçotada (ambientada en la calçotada); Nou Cal Llobet presenta un variado de 3 tapas combinadas con trucha y diferentes tipos de pescado, acompañadas con germinados de espárragos; Coffee kid’s ha elaborado un “Joselito”, con trucha rebozada; Ca l’Ángel ha preparado una minipizza de trucha con queso; y El 9 Cal Vidal presenta un “Montadito” de trucha con salsa de ostra y jamón de pato. Sábado tarde, a partir de las 20 horas, la plaza Sant Pere de la localidad acogerá un encuentro “Street food”, con algunas de las tapas de los elaboradores locales y los “food trucks” de Cal Gumer Events, Divina Croqueta, La Moderna Crepería y Food’n Roll. Las bodegas Lagravera (DO Costers del Segre) de Alfarràs y Castillo de Monesma (DO Somontano), también estarán presentes en la muestra popular del domingo, y la Comida de la Trucha con el chef Ivan Pascual que está programada para el sábado.

Pascual, chef de la Comida de la Trucha. 

El pastelero y chef Ivan Pascual organizará un año más la tradicional Comida de la Trucha  este sábado, día 6 de abril. Ensalada “hidropónica” con trucha escabechada; Cebiche de trucha y Risotto de cangrejo rojo de río, serán los entrantes del menú. Así como Trucha confitada con humus de espárragos; y Pato asado con salsa bigarade y parmentier de patata, los platos principals.Texturas del río con espuma de moras y Solstís mousse de chocolate, pistachos y Ratafia, los postres.

 

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats