Tomàs Cusiné lidera l’única llista que es presenta a dirigir el Consell Regulador de la DO Costers del Segre. 

Entre les novetats que Cusiné vol incorporar en aquesta etapa “per buscar una major participació i consens de tots els membres de la denominació”, està la de sumar els deu membres suplents a les convocatòries del Consell Regulador de la Denominació d’Origen. Durant els darrers mesos, des que va assumir la presidència provisional de la DO en substitució de Xavier Farré, Cusiné s’ha entrevistat o parlat amb els diferents membres de la DO, fins a acordar aquesta llista única.

Una llista amb cellers amb sis de les set subzones de la Denominació

Amb la confecció d’una llista de deu persones, més altres deu suplents, Tomàs Cusiné s’ha envoltat d’un equip que representa prop d’una vintena d’empreses de les set subzones amb les quals compta la DO Costers del Segre: Raimat, Segrià, Pallars, Artesa, Urgell, Garrigues i Vall del Corb.

Tomàs Cusiné, pel celler Tomàs Cusiné de les Garrigues, i Xavier Cepero de Castell del Remei seran els dos membres titulars d’aquest grup cellerer al nou Consell, que té previst constituir-se el dia 13 de maig. Per la seva banda, Raimat comptarà al Consell Regulador amb el seu director tècnic Joan Esteve i el viticultor Jordi Civit.

Els altres sis consellers titulars, segons ha confirmat el mateix Tomàs són: Carles Ahumada (L’Olivera), Joan Porcioles (Costers del Sió), Marta Porta (Vall de Baldomar), Josep Maria Alavedra (Clos Tredós), Josep Maria Rabasa (Batlliu de Sort) i Joan Boldú (Unió de Pagesos).

Els viticultors reclamen més responsabilitat

Unió de Pagesos fa una crida a la responsabilitat dels operadors del sector del vi, coincidint amb procés electoral de les DO Vi, per treballar per a la millora de la situació econòmica dels viticultors i perquè aquests tinguin més participació en la cadena de valor del mercat del vi amb denominació d’origen. El sindicat, que justifica aquesta demanda tenint en compte l’evolució positiva del sector català, tant pel que fa a la quota de mercat com a les exportacions, defensa el treball que fan els viticultors catalans a favor de la qualitat. En aquest sentit, Unió de Pagesos considera que cal afavorir els mecanismes que permetin als productors arribar als consumidors.