La Setmana Gastronòmica de l’Aplec arriba a TarragonaLa Semana Gastronómica del Aplec llega a Tarragona

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

La Setmana Gastronòmica del Caragol 2006 visitarà Tarragona, dilluns 27 de març, amb la celebració d’un dinar inaugural (13.30 hores) a l’Hotel Eurostars Tarraco al qual assistiran un centenar de comensals entre autoritats, entitats i mitjans de comunicació de Tarragona i Lleida. El menú d’inauguració de la Setmana del Caragol consistirà en una degustació amb caragols i altres elements representatius de la gastronomia lleidatana i anirà a càrrec de l’Escola de Turisme i Hoteleria de Lleida.
La mostra, organitzada per la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), ja ha visitat en altres edicions les ciutats de Madrid, València, Bilbao i, més recentment (13 de març), Girona. El públic tarragoní que desitgi gaudir de la cuina lleidatana podrà participar a la Setmana Gastronòmica del Caragol assaborint el menú de degustació que Sixto Àlvarez, de la braseria La Pleta de l’Avi de Tarragona, inclourà a la seva carta entre el 27 i el 31 març.
El menú per a dos persones (48 euros tots dos) ofereix una degustació de quatre plats (caragols amb suquet, favetes baby saltades amb caragols, estofat de caragols amb bolets i caragols a la paella) seguida d’un segon plat a escollir (blanc i negre de llonganisses, peus de porc estofats amb caragols o cassola de conill amb caragols). Per acabar, les postres– a base d’un producte tan lleidatà com és la fruita– amb poma al forn amb crema cremada i peres amb xocolata. La Setmana del Caragol viatja fins a diversos punts de Catalunya i Madrid prèviament a la festa gastronòmica més important de Catalunya, l’Aplec del Caragol, que se celebra a Lleida els dies 19, 20 i 21 de maig. L’Aplec del Caragol reuneix fins a 12.000 penyistes agrupats en 100 colles i prop de 200.000 visitants que paricipen d’un festí en el qual es consumeixen 12 tones de caragols.
Enguany, la setmana gastronòmica arriba a la seva tercera edició i passarà per Girona, Tarragona, Madrid i Barcelona.La Semana Gastronómica del Caracol 2006 visitará Tarragona, el lunes 27 de marzo, con la celebración de una comida inaugural (13.30 horas) en el Hotel Eurostars Tarraco al cual asistirán un centenar de comensales entre autoridades, entidades y medios de comunicación de Tarragona y Lleida. El menú de inauguración de la Semana del Caracol consistirá en una degustación con caracoles y otros elementos representativos de la gastronomía leridana e irá a cargo de la Escuela de Turismo y Hostelería de Lleida.
La muestra, organizada por la Federación de Colles del Aplec del Caracol de Lleida (Fecoll), ya ha visitado en otras ediciones las ciudades de Madrid, Valencia, Bilbao y, más recientemente (13 de marzo), Girona. El público tarraconense que desee disfrutar de la cocina leridana podrá participar a la Semana Gastronómica del Caracol saboreando el menú de degustación que Sixto Àlvarez, de la braseria La Pleta de l’Avi de Tarragona, incluirá a su carta entre el 27 y el 31 marzo.
El menú para dos personas (48 euros los dos) ofrece una degustación de cuatro platos (caracoles con suquet, habitas baby salteadas con caracoles, estofado de caracoles con setas y caracoles a la paella) seguida de un segundo plato a escoger (blanco y negro de longanizas, pies de cerdo estofados con caracoles o cazuela de conejo con caracoles). Para acabar, los postres– en base de un producto tan leridano cómo es la fruta– con manzana al horno con crema quemada y peras con chocolate. La Semana del Caracol viaja hasta varios puntos de Cataluña y Madrid previamente a la fiesta gastronómica más importante de Cataluña, el Aplec del Caracol, que se celebra en Lleida los días 19, 20 y 21 de mayo. El Aplec del Caracol reúne hasta 12.000 peñistas agrupados en 100 peñas y cerca de 200.000 visitantes que participan de un festín en el cual se consumen 12 toneladas de caracoles.
Este año, la semana gastronómica llega a su tercera edición y pasará por Girona, Tarragona, Madrid y Barcelona.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats