Lluís Tolosa, autor de la Guia d’Enoturisme de Catalunya, va pronunciar una engrescadora xerrada a la Seu Vella pels membres de la Ruta del Vi de Lleida – Costers del Segre aquest dilluns, dia 9 de juliol, assegurant que “estem en un gran moment per l’enoturisme i depèn de nosaltres mateixos aprofitar l’oportunitat”.

Tolosa va voler fer una introducció presentant grans projectes que estaven en marxa en diferents punts del món, com la Ciutat del Vi de Bourdeus o el projecte xinès de Changyu per fer un parc temàtic del vi amb un pressupost deu vegades superior al de Bourdeus. Finalitzada aquesta introducció, l’expert en enoturisme va esperonar els membres de la ruta lleidatana per pensar en gran, associant-se i creant sinergies. Així mateix, el conferenciant va assenyalar els que va considerar “errors més freqüents del sector de l’enoturisme” per a, tot seguit, fer unes recomanacions.

La jornada es va tancar amb un dinar de germanor al restaurant Celler del Roser, on els caragols i els vins de Lleida DO Costers del Segre van ser protagonistes.