El jove aficionat Vitaly Dovhenets va guanyar aquest dissabte, dia 30 d’abril, el III Concurs de Cuina Amateur de la Fira Q de Balaguer per tercer any consecutiu. Vitaly es va fer amb el Millor Plat amb un caneló de guatlla.

Per la seva banda, Jesús Gimena, alumne de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, va guanyar el premi Maridatge pel bon casament d’uns Peus de porc amb caragols amb el Sòls Xarel·lo del celler Rubió de Sòls, DO Costers del Segre, Subzona Artesa.

El jurat estava format pels cuiners Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís; Lluís Bonillo de l’Aula Gastronòmica de Lleida; Gonzalo Ferreruela de Ferreruela de Lleida; Bobby Cabral del Claustre del Monestir de les Avellanes; i el sommelier Jordi Martínez de selecte Wine Store de Guissona. El premi atorgat per l’Associació Gastrobar, ha estat de 300 euros pel Millor Plat i 100 euros pel Millor Maridatge. A més els guanyadors gaudiran de 20 euros de consum en cada establiment del col·lectiu de restauradors locals, així com diferents productes dels patrocinadors.

L’Associació Gastrobar està integrada pels establiments Cal Xirricló, 1900, Tastet del reng i Les Roquetes de Balaguer.