Hilari Urchulutegui i Monica Morales van arribar a la hosteleria només fa dos anys. Aquest mes de juny, han traslladat el seu Pinot Gastrothèque d’Alcalde Porqueres fins al carrer Sant Martí de Lleida. La cuina de la casa està definida pel producte prèmium utilitzat, i les associacions d’ingredients que fa l’Hilari es tradueixen en unes propostes saboroses i molt bé trobades.

L’Hilari es confesa autodidacta “faig els plats que m’agradava fer a casa meva. Unes degustacions de capritx o delikatessen”. Amb aquesta filosofia, no s’ens fa extrany que el plat més car de la carta (17,95 euros) sigui una degustació de formatge Moliterno al Tartufo de Sardenya. Però no parlem d’un restaurant prohibitiu, tot i que la carta de vins ofereix productes molt exclusius, són opcionals. El preu mig de carta va dels 35 als 45 euros. I podem optar per menus de cinc, sis o set degustacions, per 30, 35 o 55 euros. Totes tres fòrmules, amb els seus corresponents aperitiu, postres i vi.

Entre els plats de la casa, l’elaboració més icònica o sol·licitada de la carta, segons l’Hilari son les burguers. “Abans les feiem mini. Ara son de 80 grams de vedella. Fem la Mediterrènia amb crema de cibulet, mozzarella i perles d’alfabrega; i la Gourmet, amb foie i caviar de tòfona”. Altres degustacions són les Anxoves; Sardina fumada; Gaspatxo de Prèssec; Bombons de “Ferrero” i foie, Ventresca de tonyina; els Carpaccios de bou o peus de porc i gambes; Sashimi de salmó; l’original Briox Kebab; Risotto amb gambes, ceps i oli de tòfona; Porc ibèric a baixa temperatura amb PX, gorgonzola, poma i nous; Cabrit amb prunes; el peix del dia amb musselina d’all i oli, romesco i els seus cruixents; entre altres.

El nou Pinot Gastrothèque obre en horari de dinar o sopar de dimarts a dissabte; els diumenges, només al migdia. El local té capacitat per a unes 40 persones en dos nivells, amb una sala adicional per celebracions privades de fins a 25 persones.

(Visited 23 times, 1 visits today)