Els promotors de Gra de Sorra van iniciar la venda d’aquest vi solidari a benefici d’Afanoc, coincidint amb la campanya de Nadal.

L’Associació Vi Cultura i Solidaritat (Vicuso), constituïda pels cellers Lagravera, Mas Blanch i Jové i Terrer de Pallars, Casa Badio i Como Pomona va iniciar el dissabte, dia 22 de desembre, la distribució del Gra de Sorra 2017 del que s’han embotellat unes 1.000 ampolles que es comercialitzaran a un preu de 12 euros a benefici de l’associació Afanoc.

Gra de Sorra 2017 és fruit d’un cupatge de les varietats de raïm Garnatxa de Lagravera (DO Costers del Segre – Subzona Segrià), Ull de Llebre de Mas Blanc i Jové (DO Costers del Segre – Subzona Garrigues) i Cabernet Sauvignon de Terrer de Pallars (DO Costers del Segre – Subzona Pallars). Aquesta primera anyada del vi solidari es pot adquirir a Vinicia (Humbert Torres, 19) o, a partir del dia 2 de gener, a la seu d’Afanoc a Lleida (Quatre Pilans, 7)També es pot reservar als diferents cellers participants del projecte. Amb sis mesos de criança amb bóta de roure, el Gra de Sorra 2017 manté frescor, bona acidesa i molta fruita. 

Per aquest projecte, també s’ha comptat amb altres col·laboradors que han aportat diferents elements com són DS Smith (caixes), Manuel Serra (taps de suro), Ramondin (càpsules), ED Natura Establiments Domingo (ampolles), Gráficas Varias (etiquetes), Jordi Vidal de l’Espurna (dinar presentació de cupatge) o Associació Tastavins de Juneda (tast solidari).