Jean Leon amplia la seva gamma de vins experimentals amb SM-16, un sumoll monovarietal exclusiu i veremat a mà, amb una producció limitada de 2.182 ampolles.

Es tracta d’una línia de vins singulars que té com a objectiu mostrar el gran potencial vitivinícola del Penedès i que reflecteix en l’essència de cada varietat, el cuidat procés d’elaboració i el caràcter del terroir del que procedeixen.

Segons expliquen els responsables del celler “SM-16 és un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon i origen de la varietat negre ancestral sumoll. Nascut de ceps vells plantats el 1975 en uns vessants situats a 250 metres d’altitud i amb un sòl argilós i pedregós, ha estat macerat amb pells durant 9 dies, amb un total de 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment, seguit d’un envelliment de sis mesos en foudre de roure francès. El resultat és un negre fresc, elegant, rodó i equilibrat amb tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de la seva acidesa. Un vi complex i persistent.”