Les germanes Meritxell i Núria Molina Checa estan al capdavant del restaurant Centro Galego de Lleida que regenta des de fa 15 anys la societat familiar Hosteleria Aquilino Molina, que porta el nom del seu pare. A la cuina, Núria compta amb Paco Narbona Solís, i a la sala amb el jove Yerai Codina Monter.

La cuina casolana al migdia i receptes galegues com el Pop “a feira” o les mariscades són les especialitats d’un establiment que respira cuina tradicional i sabor sense sofisticacions ni artificis. Bones racions, preu ajustat i cuina amb temps i molt de gust són les senyes identificatives de la cuina de la casa, tant al menú, com als esmorzars o les tapes i racions de la casa.

Al Centro Galego matinen i, des de les 7.30 hores, es pot esmorzar truites, bacallà de mil maneres, carns a la planxa o amb salses, ous ferrats. Però l’hora de més concurrència és el migdia amb un menú amb una desena d’entrants i una altra de plats principals, a escollir. Així, Xató; Cabdells amb salmó; Espàrrecs amb pernil i ensalada russa; Entremesos de la casa; Amanida catalana amb tonyina; Cigrons amb gambes; Minestra de verdures amb pernil; Macarrons amb carn i tomàquet; i crema de verdures, són alguns dels entrants que podem trobar.

Entre els plats principals, que trobarem al menú de migdia per 11,50 euros de dilluns a divendres, i per 13 euros els dissabtes: Cuixa de pollastre al forn; Costella de porc amb salsa; Conill a la cassola; Galta de porc; Garret de porc al forn; Variat de carn a a la brasa; llonza de porc; Pit de pollastre planxa, Bistec de vedella; Truita de riu; Tonyina; Peixets fregits…

Menció especial per a les patates. Bullides amb el pop, freigides com guarniment o estofades, en el cas de les galtes, són un exemple de que “menú del dia” no implica patates congelades.

Amb el bon temps, cap a l’abril, el Centro Galego també obre els divendres tarda, a partir de les 20 hores, amb tapes i racions per compartir. La resta de vespres i diumenges, tot el dia, descansen.