[:ca]Rècord de 13,5 milons d’euros a la subhasta de les Hospices de Beaune[:es]Récord de 13,5 millones de euros en la subasta de les Hospices de Beaune[:en]Record of 13.5 million euros at the Hospices de Beaune auction[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

171119hospices

[:ca]Paguen 420.000 euros per dues bótes de 223 litres de Corton Clos du Roi, Baronne du Bay

La 157a subhasta de vi de Hospices de Beaune, celebrada el diumenge 19 de novembre a la localitat de la Borgonya,  va ascendir a 13.529.301 euros, establint un nou rècord, ja que en l’edició passada de 2016 les vendes només van ser de 8,4 milions; i va ser el 2015 quan es va aconseguir una anterior xifra màxima d’11.3 milions d’euros.

La prestigiosa casa de subhastes es trasllada des de París al cor de la Borgonya cada any per celebrar un esdeveniment que marca o orienta els preus dels vins de les diferents apel·lacions d’origen controlades (AOC) de la Borgonya.

Pagar 420.000 euros per dues bótes de vi amb 223 litres cada una per comercialitzar 600 ampolles de vi pot considerar-se un excés. Però, a la Borgonya, si és de Corton Clos du Roi, Baronne du Bay, i per una bona causa, la cosa canvia. Les dues “pièces des presidents” de la subhasta dels vins de “les Hospices de Beaune”, van ser adquirides pel Domaine Albert Bichot que envellirà aquest vi durant dos anys a la mateixa bóta i les embotellarà cap al 2019. 

Les dues “pièces” que va adquirir el grup cellerer de Borgonyès són una anècdota però, la tendència de la resta de la subhasta marca els preus que tindran els vins de Borgonya del 2017. El Domaine Hospices de Beaune va treure a la venda, un total de 787 bótes, 630 de vi negre Pinot Noir; i altres 157, de vi blanc Chardonnay. Totes aquestes corresponien a 50 “cuvées”: 33 de diferents vins negres i 17 de diferents vins blancs.

Deixant de banda les xifres, la gran novetat d’aquest any va ser la irrupció en l’ambient i tensió de les puges de diferents compradors de 18 països de 4 continents via telefònica i internet.

Les tres entitats que rebran els 420.000 euros de les bótes presidencials són La Fundació Tara Expedicions, que va estar apadrinada per la dissenyadora i actriu, Agnès b i Julie Depardieu, respectivament; la Federació per a la Recerca del Cervell, amb Marc-Oliver Fogiel com a valedor; i la Fundació per a la Recerca contra l’Alzheimer, representada pel cantant Charles Aznavour.

François Poher, recentment nomenat director dels Hospices de Beaune, va comentar després de la primera subhasta sota el seu comandament: “Un lloc i un moment de molts contrastos: el soroll de la sala, l’alta concentració de l’ambient, la tradició i la modernitat del procés de la subhasta, l’expectació pels preus. La sala de subhastes, com a punt central d’atenció, recolzada per la multitud a l’aire lliure, seguint la venda en una gran pantalla, ens ha estimulat a tots. Al final, un objectiu, que cada euro donat per tot el món beneficiarà als que més confien en nosaltres. Dues causes mèdiques importants: la Federació per a la Investigació del Cervell i la Fundació per a la Investigació d’Alzheimer, així com una causa ambiental, Tara Expeditions, han encoratjat a la sala i al món a participar a “La Pièce des Présidents “.

Agathe de Saint Ceran, especialista en vi Christie’s Paris va dir: “El resultat més alt s’ha aconseguit aquest any amb 13,5 milions d’euros. Això es deu a una gira de promoció extensa, com ara París, Londres, Xangai, Hong Kong, Tòquio, Los Àngeles, Bordeus i Pequín, que es va manifestar amb una forta oferta durant tota la subhasta de sis hores de comerç i col·leccionistes privats de 18 països diferents”. Mentre que el consultors de vins de la firma subastera Jasper Morris, va puntualitzar que aquest rècord: “Ho devem en gran mesura al treball de Ludivine Griveau i el seu equip per produir vins d’alta qualitat com ara. Ha estat un plaer degustar aquest tipus d’excel·lència al llarg de 787 barrils que ha estat reflectida en la compra internacional que s’ha registrat”.

Institució benèfica molt arrelada a la Borgonya
Les Hospices de Beaune són una institució benéfica que daten de 1443 quan el canciller del Ducat de Borgonya, Nicolas Rolin i la seva esposa, Guigonne de Salins van promoure la construció d’un hospital a Beaune pels més desfavorits. Gent gran, malalts i pobres, en general, van gaudir d’un hospital que es va construir amb les donacions de diferents benefactors, propietats i vinyes que al llarg de la història han sumat fins a fer dels Hospices de Beaune un dels majors “domaines” de la Borgonya. En l’actualitat, l’hospital històric és un museu que atreu milers de turistes cada any. Però els Hospices Civils de Beaune compten amb moderns centres assistèncials i hospitalaris que es financien amb la venda i subhasta, des de 1859, dels vins del celler. Fins i tot són solidaris amb altres projectes sense ànim de lucre i, des de 1945, personatges famosos del món de la política, les arts o les ciències apadrinen les “pièces des presidents”, una o dues bótes que se subhasten a benefici d’altres entitats diferents als Hospices.

Tren Barcelona Lió amb Renfe. SNCF en Cooperació
Per a viatjar fins a la Borgonya una de les millors opcions és amb tren fins a Lió. Una vegada allà podem llogar un cotxe per visitar la zona. Renfe-SNCF en Cooperació connecten 21 destinacions internacionals traslladant al passatger de centre a centre de les ciutats de Madrid, Saragossa, Tarragona, Barcelona, Girona i Figueres a Espanya i Perpinyà, Narbona, Besiers, Agde, Sète, Carcassona, Tolosa, Montpeller, Nîmes, Avinyó, Aix en Provence, Marsella, Valence, Lió i París a França. Durant tot l’any, quatre freqüències diàries uneixen els dos països, que incrementen en sis a la primavera i fins a set en la temporada a l’estiu, quan per atendre el creixement de la demanda, la relació Barcelona-París es reforça amb quatre freqüències diàries en cada sentit.
Els connexions directes uneixen Barcelona i París en 6 hores i 19 minuts, Madrid i Marsella en 7 hores i 40 minuts, Barcelona amb Lió en 5 hores i Barcelona amb Tolosa en 3 hores i 7 minuts, retallant els temps de viatge significativament i apropant al públic una nova opció de transport, tenint en compte que França és un dels principals destinacions turístiques per al passatger espanyol i Espanya per al turista francès.

[:es]Pagan 420.000 euros por dos barricas de 223 litros de Corton Clos du Roi, Baronne du Bay

La 157a subasta de vino de Les Hospices de Beaune, celebrada el domingo 19 de noviembre en la localidad de la Borgoña, ascendió a 13.529.301 euros, estableciendo un nuevo récord, ya que en la edición pasada de 2016 las ventas sólo fueron de 8,4 millones; y fue en 2015 cuando se consiguió una anterior cifra máxima de 11.3 millones de euros.

La prestigiosa casa de subastas se traslada desde París en el corazón de la Borgoña cada año para celebrar un acontecimiento que marca o orienta los precios de los vinos de las diferentes apelaciones de origen controladas (AOC) de la Borgoña.

Pagar 420.000 euros por dos barricas de vino con 223 litros cada una para comercializar 600 botellas de vino puede considerarse un exceso. Pero, en la Borgoña, si es de Corton Clos du Roi, Baronne du Bay, y por una buena causa, la cosa cambia. Las dos “pièces des presidents” de la subasta de los vinos de “les Hospices de Beaune”, fueron adquiridas por el Domaine Albert Bichot que envejecerá este vino durante dos años en la misma barrica y las embotellarà hacia el 2019.

Las dos “pièces” que adquirió el grupo bodeguero de Borgoña son una anécdota sin embargo, la tendencia del resto de la subasta marca los precios que tendrán los vinos de Borgoña del 2017. El Domaine Hospices de Beaune sacó a la venta, un total de 787 barricas, 630 de vino tinto Pinot Noir; y otros 157, de vino blanco Chardonnay. Todas estas correspondían a 50 “cuvées”: 33 de diferentes vinos tintos y 17 de diferentes vinos blancos.

Dejando de lado las cifras, la gran novedad de este año fue la irrupción en el ambiente y tensión de las subidas de diferentes compradores de 18 países de 4 continentes vía telefónica e internet.

Las tres entidades que recibirán los 420.000 euros de las barricas presidenciales son La Fundación Tara Expediciones, que estuvo apadrinada por la diseñadora y actriz, Agnès b y Julie Depardieu, respectivamente; la Federación para la Investigación del Cerebro, con Marc-Oliver Fogiel como valedor; y la Fundación para la Investigación contra el Alzheimer, representada por el cantante Charles Aznavour.

François Poher, recientemente nombrado director de los Hospices de Beaune, comentó después de la primera subasta bajo su mando: “Un lugar y un momento de muchos contrastes: el ruido de la sala, la alta concentración del ambiente, la tradición y la modernidad del proceso de la subasta, la expectación por los precios. La sala de subastas, como punto central de atención, apoyada por la multitud al aire libre, siguiendo la venta en una gran pantalla, nos ha estimulado a todos. Al final, un objetivo, que cada euro dado por todo el mundo beneficiará a los que más confían en nosotros. Dos causas médicas importantes: la Federación para la Investigación del Cerebro y la Fundación para la Investigación de Alzheimer, así como una causa ambiental, Tara Expeditions, han alentado a la sala y en el mundo a participar en “la Pièce des presidents”.

Agathe de Saint Ceran, especialista en vino Christie’s Paris dijo: “El resultado más alto se ha conseguido este año con 13,5 millones de euros. Esto se debe a una gira de promoción extensa, como París, Londres, Shanghai, Hong Kong, Tokio, Los Ángeles, Burdeos y Pekín, que se manifestó con una fuerte oferta durante toda la subasta de seis horas de comercio y coleccionistas privados de 18 países diferentes”. Mientras que los consultores de vinos de la firma subastera Jasper Morris, puntualizó que este récord: “Se lo debemos en gran medida al trabajo de Ludivine Griveau y su equipo para producir vinos de alta calidad como ahora. Ha sido un placer degustar este tipo de excelencia a lo largo de 787 barriles que ha sido reflejada en la compra internacional que se ha registrado”.

Institución benéfica muy arraigada en la Borgoña
Las Hospices de Beaune son una institución benéfica que data de 1443 cuando el canciller del Ducado de Borgoña, Nicolas Rolin y su esposa, Guigonne de Salins promovieron la construción de un hospital en Beaune por los más desfavorecidos. Personas mayores, enfermos y pobres, en general, disfrutaron de un hospital que se construyó con las donaciones de diferentes benefactores, propiedades y viñedos que a lo largo de la historia han sumado hasta hacer de los Hospices de Beaune uno de los mayores “domaines “de la Borgoña. En la actualidad, el hospital histórico es un museo que atrae miles de turistas cada año. Pero los Hospices Civiles de Beaune cuentan con modernos centros asistenciales y hospitalarios que se financian con la venta y subasta, desde 1859, los vinos de la bodega. Incluso son solidarios con otros proyectos sin ánimo de lucro y, desde 1945, personajes famosos del mundo de la política, las artes o las ciencias apadrinan las “pièces des presidents”, una o dos barricas que se subastan a beneficio de otras entidades diferentes a los Hospices.

Tren Barcelona Lyon con Renfe. SNCF en Cooperación
Para viajar hasta la Borgoña una de las mejores opciones es en tren hasta Lyon. Una vez allí podemos alquilar un coche para visitar la zona. Renfe-SNCF en Cooperación conectan 21 destinos internacionales trasladando al pasajero de centro a centro de las ciudades de Madrid, Zaragoza, Tarragona, Barcelona, ​​Girona y Figueres en España y Perpiñán, Narbona, Béziers, Agde, Sète, Carcasona, Toulouse, Montpellier, Nimes, Aviñón, Aix en Provence, Marsella, Valence, Lyon y París en Francia. Durante todo el año, cuatro frecuencias diarias unen los dos países, que incrementan en seis en primavera y hasta siete en la temporada en verano, cuando para atender el crecimiento de la demanda, la relación Barcelona-París se refuerza con cuatro frecuencias diarias en cada sentido.
Los conexiones directas unen Barcelona y París en 6 horas y 19 minutos, Madrid y Marsella en 7 horas y 40 minutos, Barcelona con Lyon en 5 horas y Barcelona con Toulouse en 3 horas y 7 minutos, recortando los tiempos de viaje significativamente y acercando al público una nueva opción de transporte, teniendo en cuenta que Francia es uno de los principales destinos turísticos para el pasajero español y España para el turista francés.

[:en]420,000 euros are paid for two barrels of 223 liters of Corton Clos du Roi, Baronne du Bay

The 157th Les Hospices de Beaune wine auction, held on Sunday November 19 in the town of Burgundy, amounted to 13,529,301 euros, setting a new record, since in the last edition of 2016 sales were only 8,4 millions; and it was in 2015 when an earlier maximum figure of 11.3 million euros was achieved.

The prestigious auction house moves from Paris in the heart of the Burgundy every year to celebrate an event that marks or guides the prices of the wines of the different appellations of controlled origin (AOC) of the Burgundy.

Pay 420,000 euros for two wine barrels with 223 liters each to market 600 bottles of wine can be considered an excess. But, in Burgundy, if it is from Corton Clos du Roi, Baronne du Bay, and for a good cause, things change. The two “pièces des presidents” of the auction of the wines of “les Hospices de Beaune”, were acquired by the Domaine Albert Bichot that will age this wine for two years in the same barrel and bottling them by 2019.

The two “pièces” that the Burgundy winegrower group acquired are an anecdote, however, the trend of the rest of the auction marks the prices that the Burgundy wines of 2017 will have. The Domaine Hospices de Beaune brought out for sale, a total of 787 casks, 630 Pinot Noir red wine; and another 157, of Chardonnay white wine. All these corresponded to 50 “cuvées”: 33 of different red wines and 17 of different white wines.

Leaving aside the figures, the great novelty of this year was the irruption in the environment and tension of the increases of different buyers from 18 countries on 4 continents via telephone and internet.

The three entities that will receive the 420,000 euros from the presidential barrels are the Fundación Tara Expeditions, which was sponsored by the designer and actress, Agnès b and Julie Depardieu, respectively; the Federation for Brain Research, with Marc-Oliver Fogiel as a supporter; and the Alzheimer’s Research Foundation, represented by singer Charles Aznavour.

François Poher, recently appointed director of the Hospices de Beaune, commented after the first auction under his command: “A place and a moment of many contrasts: the noise of the room, the high concentration of the environment, the tradition and the modernity of the process of the auction, the expectation for prices, the auction room, as the central point of attention, supported by the open-air crowd, following the sale on a large screen, has stimulated us all. Every euro given worldwide will benefit those who trust us most.Two important medical causes: the Federation for Brain Research and the Alzheimer’s Research Foundation, as well as an environmental cause, Tara Expeditions, have encouraged the room and in the world to participate in “Le Pièce des Presidents”.

Agathe de Saint Ceran, wine specialist of Christie’s Paris said: “The highest result has been achieved this year with 13.5 million euros, this is due to an extensive promotional tour, such as Paris, London, Shanghai, Hong Kong, Tokyo, Los Angeles, Bordeaux and Beijing, which was manifested with a strong offer throughout the six-hour auction of private collectors and trade from 18 different countries.” While the wine consultants of auction firm Jasper Morris, said that this record: “We owe it to Ludivine Griveau and his team to produce high quality wines like now, it’s been a pleasure to taste this kind of excellence along 787 barrels that has been reflected in the international purchase that has been registered”.

Charity institution deeply rooted in Burgundy
Hospices de Beaune is a charitable institution dating back to 1443 when the Chancellor of the Duchy of Burgundy, Nicolas Rolin and his wife, Guigonne de Salins, promoted the construction of a hospital in Beaune by the most disadvantaged. Elderly, sick and poor people, in general, enjoyed a hospital that was built with donations from different benefactors, properties and vineyards that throughout history have added up to make the Hospices de Beaune one of the largest “domaines” of the Burgundy. At present, the historic hospital is a museum that attracts thousands of tourists every year. But the Hospices Civiles de Beaune have modern health and hospital centers that are financed by the sale and auction, since 1859, the wines of the winery. They are even supportive of other non-profit projects and, since 1945, famous people from the world of politics, arts or sciences sponsor the “pièces des presidents”, one or two barrels that are auctioned for the benefit of other entities other than Hospices.

Train Barcelona Lyon with Renfe. SNCF in Cooperation
To travel to Burgundy one of the best options is by train to Lyon. Once there, we can rent a car to visit the area. Renfe-SNCF in Cooperation connects 21 international destinations transferring the passenger from center to center of the cities of Madrid, Zaragoza, Tarragona, Barcelona, ​​Girona and Figueres in Spain and Perpignan, Narbonne, Béziers, Agde, Sète, Carcassonne, Toulouse, Montpellier, Nimes, Avignon, Aix en Provence, Marseille, Valence, Lyon and Paris in France. Throughout the year, four daily frequencies unite the two countries, which increase by six in spring and up to seven in the summer season, when to meet the growth in demand, the Barcelona-Paris relationship is reinforced with four daily frequencies in each sense.
The direct connections connect Barcelona and Paris in 6 hours and 19 minutes, Madrid and Marseille in 7 hours and 40 minutes, Barcelona with Lyon in 5 hours and Barcelona with Toulouse in 3 hours and 7 minutes, cutting travel times significantly and bringing the public a new transport option, taking into account that France is one of the main tourist destinations for the Spanish passenger and Spain for the French tourists.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats