Purgatori de Família Torres, Raimat de Codorníu- Raventós, Castell del Remei, Cérvoles, Rubió de Sòls i el vi Gra de Sorra va ser la representació lleidatana a COMUVICAT, I Conferència Catalana de Comunicació del Vi que es va celebrar a Barcelona el 4 i 5 de març. Família Torres, que inclou el celler Purgatori de Juneda, i Codorníu- Raventós, que inclou Raimat de Lleida; van ser patrocinadors de la trobada promocionant aquests vins lleidatans, entre altres. Per la seva banda Castell del Remei i Cérvoles també van participar presentant els vins 1780 2015 en un tast al Palau Reial de Pedralbes i el Cérvoles Blanc 2017 al dinar dels 16 Vins a Monvínic. Al dinar també hi eren Sòls Xarel 2017 de Rubió de Sols i el vi solidari Gra de Sorra 2017.

Periodistes, comunicadors i sommeliers han coincidit que és necessari potenciar el relat de cada un dels vins, així com apropar el llenguatge al consumidor o simplificar la litúrgia en el servei del vi per guanyar nous públics i, especialment, incorporar els més joves. Aquestes han estat algunes de les conclusions dels diferents debats i espais de reflexió que s’han obert durant la celebració de COMUVICAT. La trobada professional, que ha comptat amb més de 170 inscrits i 40 ponents, s’ha celebrat entre el dilluns i dimarts, dies 4 i 5 de març, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona.

Una altra de les idees que va sobrevolar la sala d’actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya durant aquests dies va ser la defensa pel periodisme del vi, i la reivindicació del paper que els diferents agents (cellers, enòlegs, sommeliers, bloguers, escriptors, agències i periodistes…) per fer un sector del vi sòlid i cohesionat.

COMUVICAT 2019, la I Conferència Catalana de la Comunicació del Vi –organitzada per Como Pomona amb el patrocini de Codorníu Raventós i Família Torres, el suport de l’INCAVI i la DO Cava com a denominació convidada– obria portes dilluns, amb un acurat programa com a carta de presentació. Cupatges, Vadevi, Verema i Selectus Wines, van ser partners media. I el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers, el Col·legi d’Enòlegs de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana, Monvínic, Euroselecció Riedel, Aigües Sant Aniol i el CETT van ser col·laboradors.

 

El degoteig de comunicacions, debats i tastos que van haver els dos dies de conferència es va obrir amb Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres, acompanyada per la Directora de Comunicació Nacional, Isabel Vea, que van explicar el programa de recuperació de Varietats Ancestrals com a estratègia enfront del Canvi Climàtic i com havia estat la comunicació del projecte. Bruno Colomer, enòleg i director del celler Codorníu, amb una ponència que portava per títol “L’exercici didàctic de comunicar un terrer”, va voler centrar-se en la comunicació que el “micro” Celler Jaume, dins de Codorniu, fa dels caves Gran Reserva Ars Collecta; i la seva recol·lecció dels millors raïms de paratges de Raimat, Riudabella i Vilafranca del Penedès. Paisatge i emoció van ser dos dels conceptes o valors més destacats de la comunicació d’aquest projecte de Codorníu Raventós.

A l’hora de dinar, els protagonistes van ser els vins de Família Torres Fransola 2017 i Jean Leon 3055 2017; els de Codorníu Raventós, Gran Plus Ultra Pinot Noir 2015, Raimat Castell Chardonnay 2017, Negre Abadia de Poblet 2015; i altres vins de la convidada DO Cava. Al vespre, Ferran Centelles i David Seijas van fer de mestres de cerimònia del Tast de Vins amb Relat amb què COMUVICAT va tancar al Palau Reial de Pedralbes el seu primer dia d’activitats. 

Euroselecció Riedel va casar cada un dels vins de la trobada amb la copa més adequada. 

L’ Associació Vinícola Catalana (AVC) i l’INCAVI van facilitar una sala perquè el tast fos el preludi de l’entrega dels Premis Cartaví.