El Celler Abadal de la DO Pla de Bages; l’Associació Cuina de l’Empordanet; i l’agència enoturística Sapiens Travel han estat els tres guardonats dels Premis d’Enoturisme de Catalunya 2018 que promou la Direcció General de Turisme. Castell del Remei va acollir l’entrega de premis en el marc de la Nit de l’Enoturisme de Catalunya el dijous, dia 5 de juliol.

Com a celler amb un marcat accent enoturístic, més enllà d’elaborar i comercialitzar vi, Abadal va seduir el jurat dels premis amb el seu complet calendari d’activitats com La Ruta de les Barraques de Vinya, la Visita Gourmet, el Silenci Entre Vinyes; l’Abadal Christmas Market & Wine Experience. Un mercat de vi amb tot tipus d’experiències que se celebra a finals de novembre i de la qual ja n’han gaudit més de 3.000 visitants en els últims anys.

Pel que fa a l’Associació Cuina de l’Empordanet, ha estat una de les guanyadores dels IV Premis d’Enoturisme de Catalunya amb la campanya Sopars Maridats, que aquest juny ha tancat la seva sisena edició. Una programació de sopars maridats, tots els divendres de febrer a juny, en el que participen vint restaurants del col·lectiu, maridats amb els vins dels cellers de l’Empordà.

En tercer lloc, l’agència Sapiens Travel ha estat guardonada amb el seu producte Viemocions. Marca amb la qual ha dissenyat i comercialitzat diferents paquets donant prioritat a la qualitat i interrelació experiencial de l’enoturista amb la terra i les persones que li donen vida.

Aquesta edició ha estat la primera que la Nit de l’Enoturisme s’ha celebrat a terres lleidatanes de la DO Costers del Segre. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va presidir l’acte, junt amb altres autoritats locals i catalanes. Després de l’entrega de premis, es va servir un sopar a peu dret, al jardí del celler, amb diferents vins catalans.

Fotografia ©Santi Iglesias