La barista Nuria Ruiz es va fer el dimecres, dia 26 d’octubre, amb el títol de Millor Barista de Catalunya, en la XII edició del Campionat Barista d’aquesta comunitat, celebrat al Palau de Congressos de La Llotja de Lleida.

Ruiz representarà Barcelona en la Final del XII Campionat Nacional de Baristes Fórum Café que se celebrarà a la ciutat comtal l’abril de 2018.

Nuria Ruiz Fanega, ha demostrat durant el seu exercici un impecable domini de la tècnica barista i coneixement del cafè. Pel seu cafè especial, ha utilitzat infusió de pell de mandarina, flor de saüc i notes de llimona que ha combinat amb cafè exprés, oferint com a resultat una atractiva beguda de sabor i aroma molt agradables, segons paraules dels jutges de la competició. El segon lloc ha estat per a Gal·la Pipó Piqué i el tercer a David Brull Navarro. En aquest Campionat també s’ha premiat el Millor Espresso, el Millor Latte Art i la millor beguda d’especialitat. El millor expresso de Catalunya ho ha guanyat Gal·la Pipó de Lleida. Els altres dos guardons, de millor Capuccino Latte Art i millor beguda d’especialitat, se’ls ha emportat Nuria Ruiz.

Organitzat per Fòrum Cultural del Café i coorganitzat per Batalla Cafés, la XII edició del Campionat Barista de Catalunya ha comptat amb la participació de 6 experts baristes que s’han classificat en els concursos provincials.