A 4 Mans de Gerard Balasch i José Manuel Córdoba amb Lluís Bonillo

El Balasch&Co de Gerard Balasch i José Manuel Córdoba va acollir la nit del dimecres 20 de febrer, un a 4 Mans, que van ser sis, amb Lluís Bonillo, de l’Aula Gastronòmica. El pantagruèlic menú va estar maridat amb els vins de Costers del Sió.

El menú es va obrir amb un aperitiu, avantsala de la passejada pel món que els cuiners de la casa havien preparat per guiar els comensals per la gastronomia del planeta: “Carimañola” amb “ropa vieja” de bacallà, Patata especiada amb salsa Alsaciana i herbes, i Coca de pera escalivada amb foie a la xocolata. Uns aperitius que es van casar amb l’Escumós Rosé Reserva i el Petit Siós Negre. Destacar de la “carimañola”, la bona associació del bacallà amb sofregit dins d’aquest tipus de croqueta amb patata. Així com el punt dolç i equilibrat que la poma li dóna a l’Alsaciana amb herbes. La pera amb xocolata, ceba i foie, molt recomanable.

Els entrants, maridats amb el Petit Siós blanc i el, també blanc i “garnatxer”, Pla de Lladoner, van començar amb un arrodonit i mediterrani Hummus amb arengada fumada i cuscús de coliflor. La Gyoza de bolets i marisc amb un “dashi” vegetal; i el Sushi d’”unagi” (anguila), van donar el toc més asiàtic.

Turbot amb melós de blat i safrà, cuit amb un suc de peix, i mantecat com un “rissoto” amb mantega i formatge Pecorino; va ser el peix de la nit.

Costella Duroc a l’estil cantonès amb “pak choi”, i “Tabulé” de corder van ser les elaboracions més carnívores de la vetllada i es van acompanyar de l’Alto Siós i l’escumós Blanc de Noirs de Costers del Sió.

A l’hora de les postres, gelat tres gustos, bescuit i merengue en un pastís Alaska.

Entre la trentena de comensals, destacaven nombrosos professionals i docents de l’hostaleria lleidatana.

David López, sommelier i delegat comercial de Costers del Sió (DO Costers del Segre, subzona Artesa), que va presentar i comentar els vins de la vetllada, va explicar que “potser havia estat el maridatge més complex que s’havia trobat”. López, que va estar acompanyat del seu distribuïdor local, Joan Franquet, manifestà que va ser “realment difícil casar els gustos i sabors d’una cuina que fa fusionar productes locals amb receptaris de tot el món”.