Jean Leon treu al mercat MS-18, el quart vi de la seva gamma experimental elaborat 100% amb la varietat autòctona malvasia de Sitges. Després d’experimentar amb les varietats xarel·lo, cabernet franc i sumoll, el celler del Penedès ha escollit ara aquest aromàtic raïm blanc mediterrani per completar la seva col·lecció de vins monovarietals i crear un vi fresc, intens i amb molt bona acidesa que reflecteix l’essència de la varietat.

Amb una producció limitada de 2.481 ampolles, MS-18 representa un homenatge al Penedès, la terra que va donar a Jean Leon l’oportunitat d’elaborar vins amb una singularitat, personalitat i identitat úniques. Prové de ceps joves plantats a 145 metres d’altitud en un sòl argilós, que es veremen a mà i s’elabora amb gran delicadesa buscant un estil jove i fresc. De color groc brillant, el vi desprèn en nas fines aromes de flors i fruites de litxi amb un fons d’albercoc. En boca, destaca per la seva entrada rodona, seguida d’una acidesa equilibrada i un delicat perfum.

La malvasia de Sitges és una varietat històrica originària del sud de Grècia que va arribar al Garraf a principis del s. XIV gràcies a un almogàver que lluitava sota les ordres de Roger de Flor. Sitges li va cedir el nom, vinculant-la així a la vila i convertint- la en un valor patrimonial únic.