Masashi Iijima regenta, des de fa onze anys, el restaurant Le 5ème Péché (El 5è Pecat) a Cotlliure amb una cuina que destaca per l’ús del peix local, la carn de les granges de la comarca i les verdures de proximitat. Tot passat o finalitzat a la planxa, el wok o al vapor.

Iijima defineix la seva cuina com “una cuina pròpia amb base de cuina francesa” però, “amb espècies del tot el món i el punt de fusió asiàtica”. Pel que fa al nom del restaurant, explica que fa temps “quan es va adonar que la Gola, era el cinquè pecat capital, va pensar que seria un bon nom per a un restaurant”. Iijima inicia la seva carrera professional al Japó. Després de diferents estades pràctiques i professionals a Mito i Tòquio, Masashi serà cap de partida a restaurants com el Kakiyasu o Winds del 1997 al 2000. A partir de l’any 2000, la carrera del jove xef es desenvoluparà a França. Montpeller, Laguiole amb Michel Bras, Coucures, Prevencheres, París… Després de dues estades professionals, al Celler de Can Roca de Girona (2012) i amb Thierry Marx Mandarin Oriental de París (2013), s’estableix a Cotlliure.

Des del seu restaurant de la Costa Vermella (al departament dels Pirineus Orientals), Iijima adapta la seva proposta a les preferències del comensal. A més de la carta, per als turistes ocasionals que volen conèixer el “cinquè pecat” sense arribar a la condemna final, Iijima ofereix una fórmula de migdia tots els feiners de 19 o 25 euros, segons optem per entrant i plat principal, plat principal i postres; o el menú complet.

Tastem el Tàrtar de bacallà amb tomàquet, pebrot, cebes, gingebre, vinagre d’arròs i emulsió cítrica. El trobo entre l’esqueixada i el cebiche. Molt fresc i aromàtic. De segon plat, Peix espasa amb curri i verdures (cebes, tirabecs, cibulets i enciam d’algues). El cuscús, especialment dolç, contrasta amb el punt iodat de les algues, el cruixent de les verdures i la textura del peix només marcat a la planxa… Una associació molt simfònica i agradable. La crema d’ametlles amb xocolata blanca i albercocs, tanquen un menú molt equilibrat.

Pels que confien en el “perdó etern” ens podem deixar anar amb el menú Passion que, per 39 euros, ens ofereix: aperitius, entrants com el Tataki de magret d’ànec i anxoves o el Rotllet de Primavera amb mi-cuit de tonyina; i plats principals com el Filet de bou a la planxa amb verdures i salsa Teriyaki o el peix del dia segons la inspiració del xef. A l’hora de les postres, es pot optar pel Cilindre de xocolata farcit de fondant de cacauet i gelat de Baileys; Crema Yuzo París-Tòquio amb Chantilly de te Matcha amb almívar de llet i llimona; o la Truita Noruega amb perfums de temporada, una versió del xef d’aquest pastís amb gelat amb productes locals.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)