Mas Blanch i Jové ha donat aquests dies un nou pas pel que fa al seu compromís amb el Medi Natural amb la instal·lació de 110 plaques fotovoltaiques que nodriran amb energia solar el 99% de les necessitats d’aquest celler de la Pobla de Cérvoles.

Tal com han informat els responsables del celler de la DO Costers del Segre, subzona Garrigues, aquesta nova aposta innovadora suposa una inversió de 200.000 euros.

Mas  Blanch i Jové elabora vins ecològics i, a partir de la setmana vinent, la pràctica totalitat de l’energia que consumirà s’obtindrà del parc fotovoltaic. Cadascuna de les “plaques solars de 260 Watts amb 48 bateries de 2500 Watts produiran i emmagatzemaran tota l’energia necessària per elaborar les 55.000 ampolles anuals de vi que produeix el celler. I es calcula que hi haurà un excedent important d’energia que oferiran de forma gratuïta als visitants per recarregar els seus vehicles elèctrics”, puntualitza en una nota de premsa la família Jové i Balasch, propietaris de Mas Blanch i Jové.

El celler Mas Blanch i Jové, conegut per la seva aposta pel territori i la cultura a través de l’art amb el projecte artístic La Vinya dels Artistes, fa un pas més en l’aposta per l’ecologia i la sostenibilitat que des del primer moment va inspirar aquest projecte.

Mas Blanch i Jové, el primer celler a Catalunya en fer aquest pas de convertir-se 100% sostenible des del punt de vista energètic, segueix amb la seva línia de millora constant per protegir el medi ambient i el futur del nostre planeta.