En David Molina i en Roger Villaró van servir ahir a la nit un maridatge a quatre mans al Cràpula on les creacions d’un i l’altre es movien entre la “modernitat clàssica” del primer i la creativitat més lliure del jove xef. La connexió entre tots dos va ser gran i l’autoria d’alguns no sempre s’endevinava…

En David comenta que ell “podia aportar una visió més clàssica, mentre que Villaró sempre fa una cuina més “canalla”. Al final tots dos hem fet el que ens ha sorgit”. En Roger, que es troba en un temps de pausa professional després de passar per fogons com els del Cau de Sant Llorenç, Jordi Cruz o Malena, destacà que “es tractava de fer una trobada gastronòmica despreocupada per passar-ho bé”.

“La idea de fer aquest menú va sorgir durant una visita a la bodega del grup Gleva States i sabíem que van decidir que els vins serien d’aquests cellers”, explica en David del Cràpula.

Amb la copa de benvinguda de Parxet Maria Cabané Gran Reserva, els comensals van gaudir de diferents snacks i aperitius com el Filipino d’Or; Pig corn flake, foie, anguila i poma; Mochi de sobrassada i mel; i Cupcake d’espinacs amb anxova. “Uns aperitius amb forma o idea de postres, però totalment salats”, diu Villaró.

La croqueta de plàncton, tonyina i caviar de tòfona, amb la que Villaró va guanyar el premi de la tapa San Miguel 2016, va ser l’entrant calent i es va regar amb Raventós d’Alella Petit Manseng.

Tot seguit, en David va presentar un Carpaccio de gamba vermella, pinyons i foie; i una Sopa de ceba, formatge Comté i nous, que va casar amb el Titiana Montalegre. Villaró tancà aquesta roda d’entrants amb un Canaló de vaca vella i carabassa a la vainilla, amb el Titiana Pinot Noir.

Com a peix, en Roger va presentar un mar i muntanya de Moll de roca amb textures de pèsol i pernil d’aglà, amb Sant Bru Blanc de Portal del Montsant; mentre que de carn, Molina va trinxar, davant el públic, i servir Jarret de Carn Sargaire confitat durant tres dies, parmentier de patata fumada i camagrocs amb Sant Bru Negre Vinyes Velles.

A les postres, i regades amb Parxet Ancestral, Cevitxe de Mango, iogurt i tocs florals; i Xocolata, cervesa negra, auró i pera, d’en Roger i David, respectivament.

mg src=”http://www.comopomona.com/wp-content/uploads/2018/03/IMG_2477.jpg” alt=”” width=”3002″ height=”2252″ class=”alignleft size-full wp-image-10273″ />