David Romero i Josep Sala van portar les seves Cerveses de Ponent fins al Txoko Gastrobar de l’Esteve Cantos el passat dijous, 21 de setembre, per explicar que hi ha una cervesa per a cada moment del dia i, fins i tot, una cervesa per cada plat.

Amb les seves didàctiques explicacions i amb mostres de diferents maltes per les taules, Romero i Sala van comentar la seva família de cerveses artesanes mentre es maridaven amb les propostes culinàries de l’Esteve que va agrair la col·laboració dels cervesers de Ponent. Entre els entrants de la nit, al “cebiche” basc de Corball, el xef de la casa va substituir l’”ají” groc per “piparra” picant i es va casar amb la Beerday, considerada, pels elaboradors, com “la cervesa més social que fem”. Una Blonde Ale, equilibrada, fresca, amargor amable, sense estridències, realment podria considerar-se la més comercial de la firma.

La Ponent de Blat, tipus Weisser, cremosa, amb poca amargor i bona acidesa es va maridar amb el segon entrant de la nit: Ou a baixa temperatura amb crema de bolets i tòfona d’estiu. Un maridatge molt reeixit. El Bacallà amb espinacs i gelat de formatge Idiazabal fumat, es va servir de la mà de la Ponent Starlicht, una cervesa que també aporta un punt fumat, gust de caramel i un punt més d’amargor que les primeres. La Costella de porc Duroc amb mostassa amb mel i compota de figues d’Alguaire; es va degustar amb la ponent Abadia. Una cervesa torrada, tipus Dark Ale, que es va defensar bé davant el gust dolç de les salses del plat.

Amb la xocolata, cafè i regalíssia, cuiner i cervesers van optar per la Ponent Dolmen. La Stout artesana dels de Ponent que va maridar perfectament els tocs de cacau, cafè i regalíssia, propis de les cerveses negres.

Cervesa Artesana de Ponent va ser una empresa sorgida dels treballs de fi de carrera dels enginyers agrònoms David Romero i Josep Sala el 2012. L’empresa està instal·lada a Serò i, en l’actualitat, elabora dues o tres coccions per setmana de 600 litres amb una producció total anual de 25.000 litres.