Sopar de tast amb plats nikkei i de muntanya

La Societat Gastronòmica Lo Tall va fer un reconeixement al cuiner peruà i lleidatà, César Mory, la nit del divendres 26 d’octubre. Mory va ser membre de Lo Tall fins que va obrir a Garòs (Val d’Aran) el restaurant Es Arraïtzes

El xef va oferir a una vintena de socis un menú degustació d’especialitats nikkei (fusió de la cuina peruana i la japonesa) i altres més de muntanya que elabora al seu establiment.

Mory, amb el voluntariós ajut d’un grapat de socis de lo Tall, va obrir el sopar amb diferents aperitius i entrants amb marcat accent de fusió entre les tècniques i productes del Perú, el Japó o la Val d’Aran. Així com: Pisco Sour de mandarina; Causa “limeña” amb tempura de llagostins; “Patacón d’ají” de pop i carabiners; Tàrtar d’ànec amb cruixent de iuca i caviar Nacarii; “Turadito” d’esturió de la Val d’Aran amb llet de tigre de gerds; i Croqueta d’ànec amb “ají” groc. El cérvol va ser el protagonista d’altres dos plats principals: Caneló de cérvol, cansalada ibèrica, i salsa de boletus; i Cuixa de cérvol a la cassola amb mostassa de la Val d’Aran i xocolata peruana.

El toc dolç de la trobada el van donar les postres a base de Compota de Pera de Lleida amb escuma de crema catalana i fruita de la passió.