Sogas, satisfeta per recuperar ‘un vi clàssic català’

Amb la presentació del nou Flor Xarel del celler Rubió de Sòl, l’enòloga, vinyatera i cellerera, Judith Sogas; ha aportat un nou vi dolç al patrimoni enològic lleidatà. Sogas assegura que amb aquest “dolç 100% Xarel·lo elaborat de forma artesanal recuperem un vi clàssic català”.

Judith Sogas explica que Flor Xarel “és com assaborir raïm pur a la boca. Es tracta d’un vi que destaca pel color intens amb tonalitat rogenca, que no et deixa indiferent; les aromes que desprèn són de fruita madura com el codonyat i el préssec. Tot, amb un toc d’herbes fresques i especiat”. L’autora d’aquest dolç continua la seva presentació dient que “en boca, és un vi molt saborós, que omple el paladar amb una textura sedosa i una acidesa marcada;  al final del tast, notarem el sabor del raïm que persisteix amb el temps, deixant al final un gust net intens”.

L’enòloga lleidatana també va aprofitar les Festes de Nadal per a presentar un nou format Màgnum d’1,5 litres, pel seu vi insignia Sòls Xarel. Un monovarietal amb el qual Sogas ha possicionat el celler Rubió de Sòls com un exemple de petit celler que aposta per la vinya ecològica i la conservació d’un paratge únic als peus de les restes monumentals del Castell de Rubió de Sòls. 

L’emprenedora i dinàmica vinyatera, que fa un parell de veremes va decidir treballar al marge de la DO Costers del Segre, també anuncia que aviat presentarà un nou vi. 

Visites i enoturisme de dia i nit

La petita vinya de Rubió de Sòls és un espai per visitar i gaudir del paisatge d’aquesta zona de la Noguera. Entre les curiositats d’aquesta parcel·la destaca “el sistema tradicional, però ara poc utilitzat a Lleida, de conducció del cep en vas amb un pal de fusta al mig, que dóna la forma rodona de la vinya.” 

La Judith també destaca l’orientació del celler vers l’enoturisme amb visites de petits grups que poden conèixer el projecte d’una manera propera i molt personal. Així ressalta “les visites de dia, donant una volta per les vinyes i l’entorn de la Serra del Munt, amb un paratge exclusiu d’alt valor paisatgístic. Tot i que també seguirem treballant  Vinya i Estrelles, una activitat nocturna que permet gaudir del vi i el cel declarat Starlight de Montsec.