L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida acollirà la 29a edició del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí el dilluns dia 5 de març. Aquesta competició de joves promeses culinàries és una de les més antigues d’Espanya i està organitzada per la Federació d’Hostaleria de Lleida, l’Escola d’Hoteleria i Turisme Terres de Lleida, escenari de la competició.

El premi Joves Cuiners Àngel Moncusí està obert a tots els cuiners i cuineres que estiguin treballant en qualsevol restaurant de Lleida i província i no hagin complert 29 anys abans del dia del concurs.

El premi pel guanyador d’aquesta competició serà un sopar per a dues persones a un restaurant del país guardonat amb 3 estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina.

La primera edició d’aquest premi va tenir lloc el 1989 i des de llavors la seva filosofia no ha canviat: apostar pels joves talents culinaris lleidatans i promoure la creativitat promocionant al seu torn els excel·lents productes locals que s’utilitzen com a base principal i matèria primera dels plats.

En Genís Costa, copropietari i xef del restaurant Níam de Tàrrega, va ser el guanyador del Premi de Joves Cuiners el 2017, després de presentar-se en cinc edicions, l’any passat va ser segon i aquesta vegada estava convençut que era la definitiva: “o guanyava o ja no em presentava més”, deia al ser coneixedor del resultat.