Especialitzada en la DO Costers del Segre i productes de proximitat

L’Associació Tastavins de Juneda està organitzant una Fira de Vins especialitzada en la DO Costers del Segre a la localitat de les Garrigues pel dissabte, dia 29 de juny. La Junta Directiva de l’entitat així ho va comunicar als 70 associats que divendres, dia 30 de novembre, es van donar cita per celebrar el segon Sopar del Soci. 

El president de l’entitat, Jaume Reig; i el tresorer Xavier Navarro, es mostren molt satisfets de l’evolució d’aquests dos anys de vida de Tastavins de Juneda que, des de la seva activació el desembre de 2016, i constitució formal el gener de 2017; ha fet nombroses activitats de difusió i suport al sector del vi, especialment el lleidatà i català.

Navarro explica que la nova mostra de vins serà “una fira atractiva pels cellers, per tal que ho tinguin fàcil per venir. La participació dels cellers serà gratuïta i comptaran amb carpa i taulell per a presentar i promocionar els seus vins”.

“Al matí tenim previst organitzar jornades tècniques i a la tarda, a partir de les 18.00 hores i fins a les 12 de la nit, obrirem la zona de mostra i degustació de vins i productes de proximitat. Així com tapes i propostes de restaurants de la zona que també podran participar en la Fira”, explica en Xavier.

Tastavins de Juneda també va aprofitar el seu Sopar del Soci per a distribuir a cada membre una de les primeres ampolles del vi Gra de Sorra que Vicuso ha elaborat a benefici d’AFANOC.

Vocació social i solidària

L’Associació Tastavins de Juneda va néixer amb una clara vocació social per tal d’aglutinar persones al voltant del vi però ha volgut incloure la solidaritat a l’ADN de l’entitat.

El Tast per Vida que promou el sommelier lleidatà Xavier Ayala, o el projecte Gra de Sorra de l’Associació Vi Cultura i Solidaritat (Vicuso) que impulsen els cellers Lagravera, Mas Blanch i Jové, i Terrer de Pallars amb Casa Badio i Como Pomona també han estat beneficiaris de les trobades de tast solidari de l’entitat garriguenca.