Organitzat per AG Comunicación, a Saragossa

Arturo Gastón Comunicación (ACA) va organitzar el I Fòrum de Cuina i Turisme d’Interior –celebrat a Saragossa, els dies 22 i 23 d’octubre, en el marc dels actes de celebració del 25è aniversari de l’Associació de Cuiners d’Aragó (ACA)–, en el que la festa de l’Aplec del Caragol de Lleida va estar convidada com a cas d’èxit. 

Junt amb altres ponents i sota el títol “Casos d’èxit: institucions i productors: Maridatge perfecte?”, Rafa Gimena –responsable de comunicació de l’Aplec– va explicar com la cuina del caragol promocionava la ciutat i el territori lleidatà, en una taula moderada per la periodista d’El Mundo, Carmen Alcaraz.
D’altra banda, els cuiners aragonesos Toño Rodríguez i Nerea Bescós, del restaurant Assaboreix de Biescas (Osca), van guanyar el Campionat Nacional de Cuina que va celebrar la seva cinquena edició al Palau de Congressos de Saragossa, en paral·lel al fòrum. Aquesta parella, també, es va alçar amb el triomf l’any passat en el XV Certamen de Cuina i Rebosteria d’Aragó i, aquest any, ha representat a la Comunitat Autònoma aconseguint el títol nacional de millors cuiners. L’any vinent, els germans Luis Antonio i Javier Carcas Armingol, del restaurant Casa Pedro de Saragossa, representaran Aragó en aquest concurs estatal 2019 a l’haver estat els guanyadors de la fase aragonesa 2018, celebrada aquests dies en la reunió dels cuiners d’Aragó.