Jornades Gastronòmiques els caps de setmana d’octubre

L’Alta Ribagorça torna a ser referència de la cuina del bolet quan arriba la tardor i aquest any la mostra gastronòmica celebra la seva 24a edició, com sempre, tots els cap de setmana d’octubre.

Set restaurants ofereixen uns menús amb apetitoses propostes que es mouen entre la tradicional cuina de xup-xup i les elaboracions més creatives.

Casa Prades del Pont de Suert, amb plats com el Caneló cruixent de ceps i camagrocs amb ou fregit, o Filet de vedella amb fredolics, serà el restaurant que obrirà aquest programa el cap de setmana del 5 al 7 d’octubre.
La Granja d’Erill la Vall i Villa Maria de Boí, prenen el relleu de la cuina boletaire, entre els dies 11 i 14 d’octubre, amb plats com Caneló d’estofat basc de corder, trompetes de la mort i fredolics amb parmentier de moniato i formatge Idiazabal; o Corder farcit amb camagrocs i favetes amb menta, respectivament.

El tercer cap de setmana de jornades, entre el dia 19 i 21 d’octubre, l’homenatge al bolet es traslladarà fins al restaurant El Ventador de Barruera amb receptes com el Verat amb bolets i verdures mini; i L’Aut d’Erill la Vall amb Mero amb mongetes estofades i trompetes de la mort, entre altres elaboracions.

La mostra gastronòmica s’acomiadarà fins al 2019 els dies 26 i 28 d’octubre amb els establiments El Fai de Taüll i Manantial del Balneari Caldes de Boi; que inclouran als seus menús: Melós de porc ibèric guisat amb moixernons, i Risotto de blat fresc, rovellons, guatlla i botifarra, respectivament.

El programa d’activitats paral·lel de la mostra gastronòmica es va iniciar amb la Fira de Barruera aquest diumenge, dia 30 de setembre; i continua el dissabte, dia 13 d’octubre amb una caminada micològica que sortirà des de la plaça de l’Ajuntament a les 9 hores. Durant el cap de setmana dels dies 13 i 14 d’octubre està prevista l’Exposició de Bolets de l’Alta Ribagorça a l’Oficina de turisme Casa Cotori. La 19a Fira de la Girella del Pont de Suert el diumenge, dia 21 d’octubre; i la Festa de Tardor i Fira Ramadera de Tots Sants, dies 2 i 3 de novembre; tanquen aquest programa d’activitats que complementaran qualsevol escapada gastronòmica a la comarca del Pirineu lleidatà.