Costers del Segre renova la seva imatge per traslladar “l’essència de modernitat i innovació que caracteritza la DO” segons explica el seu president Ramon Farré. Amb el nou logotip es reafirma el nom de la denominació, davant algunes propostes partidàries d’apostar més per Segre o incorporar el topònim Lleida.

La Denominació d’Origen Costers del Segre ha renovat la seva imatge després de 18 anys de mantenir el logotip anterior. “La imatge nova simbolitza la riquesa de la diversitat del territori en el qual conviuen vins de 7 paisatges diferents, amb un origen comú: sòls pobres i un clima continental amb influència mediterrània”, segons expliquen els responsables de la denominació lleidatana.

El nou logotip incorpora el número 7 a la seva gràfica com a substitut de la lletra T i en clara referència a les set subzones de la DO. Un fet que també tanca, de moment, la possibilitat de reorganitzar aquestes subzones redefinint-ne algunes i reduint -ne el seu número.

La presentació de la nova imatge va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) amb la participació de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Rosa Pujol; del director general de l’INCAVI, Salvador Puig; del president de la DO Costers del Segre, Xavier Farré, i de Pau Llop, dissenyador de l’estudi 131.gd, que ha creat la nova imatge gràfica.

Xavier Farré explicà que el logotip presentat era el tercer de la denominació d’origen en els 32 anys d’història. El primer va funcionar des de la seva creació l’any 1987 fins al 2000 i el segon és el que s’ha mantingut fins ara. Farré va manifesar que la imatge de la bóta “havia quedat desfasada després de 18 anys i no representava l’essència de modernitat i innovació que caracteritza la DO ni l’estil dels seus vins”.