Després d’anys d’inclemències, el 2017 proporciona un volum satisfactoriDesprés d’anys d’inclemències, el 2017 proporciona un volum satisfactori

“La verema 2017 ha estat bona per a la regió vitivinícola de Borgonya, tant en termes de qualitat com de quantitat. Després de diversos anys en els quals vam patir diferents inclemències meteorològiques, el 2017 ha proporcionat volums per satisfer el mercat, amb vins que ja són molt prometedors després d’aquesta elegant verema”, expliquen els responsables d’aquesta regió.

Des del punt de vista climàtic, “després de passar l’hivern acumulant la seva força, les vinyes es van aprofitar plenament d’una primavera molt càlida, amb una emboscada a principis d’abril, garantint un avanç pel que fa al cicle de creixement que es va mantenir fins a la collita. Les plantes van evolucionar durant tot el cicle sense impediments i, a mitjans de juny, estaven florint abans d’oferir el raïm”.

Durant l’estiu, la maduració va continuar a bon ritme i, a finals d’agost, es van collir els primers raïms. La verema va continuar fins a mitjans de setembre. El raïm tenia una qualitat i sanitat vegetal excepcional i pràcticament no es requeria cap classificació.

Fotografia ©Aurélien Ibañez

Barcelona-Lió amb Renfe-SNCF, en cinc hores

Per a viatjar fins a la Borgonya una de les millors opcions és amb tren des de Barcelona fins a Lió. Un trajecte, que amb la línia de Renfe – SNCF en cooperació, fem en poc més de cinc hores. Una vegada allà podem llogar un cotxe per visitar la zona al nostre ritme o connectar amb la xarxa local de ferrocarrils. Renfe – SNCF en Cooperació connecten 21 destinacions internacionals traslladant al passatger de centre a centre de les ciutats de Madrid, Saragossa, Tarragona, Barcelona, Girona i Figueres a Espanya i Perpinyà, Narbona, Besiers, Agde, Sète, Carcassona, Tolosa, Montpeller, Nimes, Avinyó, Aix-en-Provence, Marsella, Valence, Lió i París a França.

Durant tot l’any, quatre freqüències diàries uneixen els dos països, que s’incrementen en sis a la primavera i fins a set en la temporada a l’estiu, quan per atendre la demanda, la línia Barcelona-París es reforça amb quatre freqüències diàries en cada sentit. Les connexions directes uneixen Barcelona i París en 6 hores i 19 minuts, Madrid i Marsella en 7 hores i 40 minuts, Barcelona amb Lió en 5 hores i Barcelona amb Tolosa en tres.

Fotografia ©SNCF

OLYMPUS DIGITAL CAMERA