Joan Roca, Jordi Cruz, Rodolfo Guzmán i Esther i Nacho Manzano seran alguns dels grans noms de la gastronomia que es donaran cita al Palau de Congressos de Girona entre el diumenge, dia 18 de novembre, i dimarts, dia 20 de novembre, en una nova edició del Fòrum Gastronòmic de Girona. Cita obligada pel sector professional i el públic més gurmet.

El Fòrum Gastronòmic Girona ja té el programa d’activitats a punt i ja es poden fer les inscripcions per a les activitats a través de la pàgina web www.forumgirona.com.

Destaquen sessions magistrals de cuina protagonitzades per reconeguts cuiners i cuineres, tallers amb tast, premis i concursos, etc. I també una fira en la qual hi participaran les millors empreses del sector foodservice, des d’equipaments, serveis i distribució, fins a petits productors del sector primari i l’artesania alimentària.

Per l’Auditori hi passaran grans noms com Joan Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pep Solla, Xoán Crujeiras o Jordi Cruz.També hi haurà dues matinals amb sis sessions consecutives. El dilluns destacarà un marcat accent femení amb professionals com Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, María Solivellas i Begoña Rodrigo; i el dimarts serà el torn d’Albert Sastregener, Miquel Ángel de la Cruz, Nanín Pérez, Borja García, David Andés i Benito Gómez.

Per la seva banda, els tallers exclusius estaran enguany protagonitzats per Paco Pérez, Adeline Grattard, Artur Martínez, Marc Ribas, Xavier Pellicer, Nandu Jubany o Antonia Klugmann, entre d’altres.

Cuina, ciència i salut

En sintonia amb els corrents més avançats que relacionen la cuina amb la ciència i la salut, el Fòrum Gastronòmic apostarà per establir un eix temàtic amb el trinomi cuina /ciència / salut. Cuiners de reconeguda solvència presentaran al Fòrum el resultat de les seves innovacions. En format de taller, xefs amb el prestigi de Miguel Sánchez Romera, Isma Prados, Emil Samper, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas o André Daguin i també la Fundació Alícia oferiran tant cuina de recerca com coneixements científics aplicats a la cuina al públic assistent.

D’altra banda, el vi, la cocteleria i el servei de sala també tindran sessions pròpies al Fòrum Gastronòmic Girona 2018. En l’apartat de vi hi haurà sessions amb Josep Roca, Audrey Doré, Roger Viusà i una sessió amb els vins premiats al Girovi 2018; la cocteleria anirà a càrrec de Mariona Vilanova i Manel Vehí; i Juan Moll posarà l’accent al servei de sala.

Un any més passaran per les aules del Fòrum Dolç, enguany patrocinat per Chocovic, els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres. Entre d’altres, es comptarà amb Miquel Guarro, Rafa Delgado, Mario Masià i Pablo Galiana, en sessions de pastisseria i gelateria; Enric Monzonís i Jaume Soldevila, en sessions sobre xocolata; i a Sergi Vela, Abel Bravo i Josep M. Ribé en diferents sessions sobre nous formats de pastisseria.