Vidal, de La Guspira, obrirà L’Espurna a l’antic Forn del Nastasi

JesusVidalBonillo
El jove xef de La Guspira de Linyola, Jordi Vidal, reobrirà aquest estiu el local de l’històric Forn del Nastasi, al carrer Salmeron, per iniciar un nou projecte anomenat L’Espurna.
Vidal explica que “es tracta d’un espai més gran on podrem fer àpats per a més gent al centre de Lleida”. “La idea és oferir un menú executiu entre setmana amb una oferta diferent del que seguirem fent a La Guspira de Linyola”, puntualitza qui va ser premi Joves Cuiners Àngel Moncusí el 2014.
Vidal, alumne i professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, ha tingut l’oportunitat de passar pels fogons d’establiments de referència com El Bulli o el Celler de Can Roca, i executa una cuina rica en varietat tècnica.
Destaca, entre les habilitats de Vidal, la seva capacitat per dominar les diferents tècniques i elaboracions de la cuina d’avantguarda, i fins i tot de la denominada molecular, però sense renunciar al bon tracte del producte. Una altra cosa que trobarem a la major part de plats d’en Jordi és el joc amb les textures dels diferents ingredients utilitzats. En definitiva, plats molt corals, rics en ingredients i diversitat, i amb una presentació espectacular.
D’altra banda, recentment, Jordi Vidal va acceptar la invitació de Lluís Bonillo, el dijous dia 18 de maig; per oferir una mostra de la seva cuina a l’Aula Gastronòmica. Els comensals van quedar gratament sorpresos per les elaboracions i presentacions servides.
Com aperitiu, Gaspatxo de pera amb caviar de Truita de riu de Tavascan. El Capuccino daurat d’escalivats amb ceps i vi dolç va ser l’entrant del menú.
De peix, en Vidal va elaborar un Bacallà al perfum de brasa aromàtica amb suquet de calamarsets i textures de poma a la vainilla. El Xai crocant amb nyoquis líquids de remolatxa, faves i alls tendres, va ser la carn de la nit. I a les postres: Cromàtic de maduixa, passió i coco; i Paisatge de cacau, avellana i cafè.
Tot maridat amb vins de Costers del Sió, DO Costers del Segre, subzona Artesa.

Comenta