Urchulutegui porta els capritxos del Pinot Gastrothèque al carrer Sant Martí

MonicaHuilariPinot
Hilari Urchulutegui i Mónica Morales van arribar a l’hostaleria fa dos anys. Aquest mes de juny, han traslladat el seu Pinot Gastrothèque d’Alcalde Porqueres al carrer Sant Martí de Lleida. La cuina de la casa està definida per la utilització de producte prèmium i les associacions d’ingredients que fa l’Hilari es tradueixen en unes propostes saboroses i molt encertades.
L’Hilari es confessa autodidacta “faig els plats que m’agradava fer a casa. Unes degustacions de capritx o delicatessen”.
Amb aquesta filosofia, no se’ns fa estrany que el plat més car de la carta (17,95 euros) sigui una degustació de formatge Moliterno amb Tartufo de Sardenya. Però no parlem d’un restaurant prohibitiu, tot i que la carta de vins ofereix productes molt exclusius que són opcionals. El preu mitjà de carta va dels 35 als 45 euros; i podem optar per menús de cinc, sis o set degustacions, per 30, 35 o 55 euros. Les tres fórmules inclouen els corresponents aperitiu, postres i vi.
Entre els plats de la casa, l’elaboració més icònica de la carta, segons l’Hilari són els burgers. “Abans els fèiem mini. Ara són de 80 grams de vedella. Fem la Mediterrània amb crema de cibulet, mozzarella i perles d’alfabrega; i la Gurmet, amb foie i caviar de tòfona”. Altres degustacions són les Anxoves; la Sardina fumada; el Gaspatxo de Préssec; els Bombons de “Ferrero” i foie; la Ventresca de tonyina; els Carpaccios de bou o peus de porc i gambes; el Sashimi de salmó; l’original Brioix Kebab; el Risotto amb gambes, ceps i oli de tòfona; el Porc ibèric a baixa temperatura amb PX, gorgonzola, poma i nous; el Cabrit amb prunes; o el peix del dia amb mussolina d’allioli, romesco i els seus cruixents.
El nou Pinot Gastrothèque obre en horari de dinar o sopar, de dimarts a dissabte; els diumenges, només al migdia. El local té capacitat per a unes 40 persones en dos nivells, amb una sala addicional per a celebracions privades de fins a 25 persones.

Comenta