[:ca]La gastronomia com a motor de desenvolupament rural a Osca[:es]La gastronomía como motor de desarrollo rural en Huesca[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

170330conferencia

[:ca]Més enllà de les tres estrelles Michelin amb les que compta Osca ciutat, l’alt nivell de la restauració és reconegut per tot el territori de la província, especialment a la muntanya. La potencialitat d’aquest valor com a dinamització del desenvolupament rural de la zona va ser l’eix de les ponències i tallers d’”Hecho en los Pirineos”.

El Congrés, celebrat al Palau de Congressos d’Osca entre els dies 18 i 21 de març, ha estat organitzat en el marc del programa europeu Interreg Poctefa, entre la Diputació, l’Ajuntament i la Cambra Agrària d’Haute Pyrénées i el departament Haute Pyrénées. Amb més de 9.000 visitants de fira de cap de setmana i congressistes, l’organització ja té prevista una segona edició pel 2019, però no descarta fer una trobada professional el 2018 per fer seguiment dels diferents grups de treball que es volen activar i preparar la gran cita congressual.

Entre les ponències culinàries amb producte van destacar les dedicades al Ternasco de Aragón, la Truita de Riu i el caviar; la tòfona, els bolets o l’arròs. La tarda del dilluns, mentre el cuiner amb dues estrelles Michelin, Alberto Ferruz (BonAmb d’Alacant) i el cuiner Toño Rodríguez (Cátering y Eventos del Pirineo), van presentar diferents creacions per a donar a conèixer nous talls d’aquest corder; Charo Val (La Alacena), Josetxo Souto i José Ramon Aso (tots dos del Callizo d’Ainsa) van treballar la truita de riu i el caviar; dos cuiners de Tarbes van explicar les possibilitats culinàries de l’ànec de l’altra banda dels Pirineus.

El matí del dimarts, dia 21 de març, es va iniciar amb la ponència de sumiller i cuiner del Mugaritz (Errenteria), Guillermo Cruz i Ramón Perisé, sobre la creativitat a la sala. Després, tornant al producte, Óscar García (Baluarte de Soria) i Marcos Llanas (Gran Hotel Benasque) van destacar l’alt valor gastronòmic dels bolets. Per la seva part, Javier Turmo (el Pesebre de Graus) i Pedro Montolio (Hotel Barcelona Princess) van explicar algunes de les possi-bilitats gastronòmiques de la tòfona. Tot seguit, Abel Mora (Uasabi de Saragossa), amb Óscar Viñuales i Beatriz Allué (tots dos d’El Origen d’Osca) van fer diferents demostracions de com l’arròs del Pirineu es podria introduir en diferents elaboracions asiàtiques. Els veterans José Antonio Escartín (Casa Escartín de Calatayud) i Carmelo Bosque (una estrella Michelin a la Taberna de Lillas Pastia d’Osca) van tancar les demostracions de cuina amb la ponència “El cocinero salsero”.

La cloenda del congrés la va protagonitzar un homenatge a la periodista de TVE Maruja Callaved (Vamos a la mesa 1967).[:es]Más allá de las tres estrellas Michelin con las que cuenta Huesca ciudad, el alto nivel de la restauración es reconocido por todo el territorio de la provincia, especialmente en la montaña. La potencialidad de este valor como dinamización del desarrollo rural de la zona fue el eje de las ponencias y talleres de “Hecho en los Pirineos”.

   El Congreso, celebrado en el Palacio de Congresos de Huesca entre los días 18 y 21 de marzo, ha sido organizado en el marco del programa europeo Interreg Poctefa, entre la Diputación, el Ayuntamiento y la Cámara Agraria de Haute Pyrénées y el departamento Haute Pyrénées. Con más de 9.000 visitantes de feria de fin de semana y congresistas, la organización ya tiene prevista una segunda edición para el 2019, pero no descarta hacer un encuentro profesional en 2018 para hacer seguimiento de los diferentes grupos de trabajo que se quieren activar y preparar la gran cita congresual.

Entre las ponencias culinarias con producto destacaron las dedicadas al Ternasco de Aragón, la Trucha de Río y el caviar; la trufa, las setas o el arroz. La tarde del lunes, mientras el cocinero con dos estrellas Michelin, Alberto Ferruz (BonAmb de Alicante) y el cocinero Toño Rodríguez (Cátering y Eventos del Pirineo), presentaron diferentes creaciones para dar a conocer nuevos cortes de este cordero; Charo Val (La Alacena), Josetxo Souto y José Ramón Aso (ambos del Callizo de Ainsa) trabajaron la trucha y el caviar; dos cocineros de Tarbes explicaron las posibilidades culinarias del pato del otro lado de los Pirineos.

La mañana del martes, día 21 de marzo, se inició con la ponencia de sumiller y cocinero del Mugaritz (Errenteria), Guillermo Cruz y Ramón Perisé, sobre la creatividad en la sala. Después, volviendo al producto, Óscar García (Baluarte de Soria) y Marcos Llanas (Gran Hotel Benasque) destacaron el alto valor gastronómico de las setas. Por su parte, Javier Turmo (el Pesebre de Graus) y Pedro Montolio (Hotel Barcelona Princess) explicaron algunas de las posibilidades gastronómicas de la trufa. A continuación, Abel Mora (Uasabi de Zaragoza), con Óscar Viñuales y Beatriz Allué (ambos de El Origen de Huesca) hicieron diferentes demostraciones de como el arroz del Pirineo se podría introducir en diferentes elaboraciones asiáticas. Los veteranos José Antonio Escartín (Casa Escartín de Calatayud) y Carmelo Bosque (una estrella Michelin en la Taberna de Lillas Pastia de Huesca) cerraron las demostraciones de cocina con la ponencia “El cocinero salsero”.

La clausura del congreso la protagonizó un homenaje a la periodista de TVE Maruja Callaved (Vamos a la mesa 1967).[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats