Jesús Gimena guanya el Concurs de Cuina de Truita de Riu d’Alfarràs

170404TruitaJGimena
Jesús Gimena, amb el plat “Truita de riu amb pernil, vegetals i fruita seca”, va ser el guanyador de la segona edició del Concurs de Cuina amb Truita de Riu d’Alfarràs, que es va celebrar el dimarts, dia 4 d’abril, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, en el marc de la 6a Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs. Gimena va convèncer el jurat, format per l’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve; Dolors Mateu, bloguera del Blog de la Dolorss; Iván Pascual, cuiner de Cal Gummer i Gregori Canalias, professor i coordinador de les Relacions Institucionals de l’Escola d’Hoteleria, amb la seva proposta d’elaboració d’un producte del territori com és la truita de riu.
El guanyador es va endur un obsequi, un diploma i un menú degustació per a dues persones a La Boscana amb el xef Joel Castanyé, distingit amb una estrella Michelin, i la possibilitat de presentar el seu plat dins el programa de la Mostra. La segona posició va ser per Antoni Sánchez amb el seu original “Snack de truita de riu” i, finalment, Alberto Pascual va aconseguir el tercer lloc amb “Teula de Truita”. Tots dos van rebre un obsequi i un diploma.
En total van ser set els finalistes del concurs. A més dels guanyadors hi van participar Laia Hospital amb “Rosa de truita de riu amb cor cremós”; Jaume Isanta amb “Truita de riu a la planxa, fonoll, salsa amb safrà i souflée”; José Miquel Moruno amb “Mill fulls de truita i pebrot escalivat amb salsa de mango” i Eloi Romero amb “Truita de Riu amb salsa de taronja i romaní”.
Una de les curiositats de la trobada van ser les truites de riu que es van utilitzar com a matèria primera. Procedents de la Piscifactoria Santa Ana, i amb un pes entre els tres i quatre quilos, més d’un jove participant es va manifestar sorprés per la seva mida.
L’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve va agraïr la col·laboració de l’Escola amb les Jornades Gastronòmiques de la Truita de Riu d’Alfarràs amb la celebració d’aquest concurs per segon any consecutiu i acollint la presentació a la premsa que està prevista pel dimarts dia 18 d’abril.
Per la seva banda, Gregori Canalias, va destacar el gust i textura de la truita de riu de la Piscifactoria Sant Ana que compta amb l’aigua del riu Noguera Ribagorçana, fet que determina la gran qualitat d’aquests peixos.
Els dies 21, 22 i 23 d’abril, Alfarràs organitza una nova edició de les seves Jornades Gastronòmiques de la Truita de Riu.

Comenta