Genís Costa Pont, xef del Níam de Tàrrega, guanya el Joves Cuiners Àngel Moncusí 2017

GENIS COSTA PONT-1rpremi

En Genís Costa, copropietari i xef del restaurant Níam de Tàrrega, va ser el guanyador del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, després de presentar-se en cinc edicions, l’any passat va ser segon i aquesta vegada estava convençut que era la definitiva: “o guanyava o ja no em presentava més”. El segon premi va ser per a Roger de la Torre de l’Hotel Restaurant Can Boix (Peramola). El concurs va comptar amb 14 participants.
Amb l’espatlla de xai com a ingredient sorpresa, que els participants desconeixen fins el començament de la prova, Costa va defensar davant el jurat un Xai de temporada, caragols i ratafia, i com a postres, Textures de pera de Lleida amb cremós de xocolata blanca a la llimona, moscatell i canyella. Per la seva part, De la Torre va presentar una Espatlla de xai, suc de caragols i groggis de Tupí, com a plat principal; i de postres, Pera de Lleida amb mel, xocolata flexible i cítrics.
A més del títol que s’atorga en guanyar el premi, Genís Costa gaudirà d’un sopar per a dues persones en un establiment amb estrella Michelin i una nit d’hotel. Roger de la Torre participarà en un dels cursos d’una reconeguda aula de cuina de Barcelona.
Coorganitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida, el concurs va tenir lloc a les instal·lacions de l’Escola on també es va dur a terme l’acte de lliurament de premis en el decurs d’un sopar a càrrec de sis col·lectius: All Cuiners, La Xicoia, Food&Fun, la Noguera cuina, Àpat i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell.
El jurat va estar integrat pels xefs dels tres restaurants lleidatans amb estrella Michelin: Xixo Castaño del Malena (Gimenells), Zaraida Cotonat del Fogony (Sort), Robert Vidal de La Boscana (Bellvís) i Albert Capdevila, guanyador del Joves Cuiners 2016 i actualment a Cal Xirricló (Balaguer). Com a jurat tècnic, Jordi Pallàs del restaurant Aimia (Lleida) i Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela (Lleida), tots dos reconeguts com a Bib Gourmand per la guia vermella.
(Foto de Genís Costa de ©Ramon Gabriel)

Comenta