Grup Pons ha avançat aquest any la collita de les seves finques d’olives arbequines més primerenques per aconseguir un oli verd gourmet d’alta gamma. Per aquest producte, denominat Green, es transformà la producció de 40 hectàrees de tres finques localitzades a Granyena de les Garrigues, El Soleràs i Alpicat, en només una setmana, per collir-les amb el mateix punt de verdor.

Eduard Pons destaca que “aquest producte Green va orientat a dos mercats diferenciats, l’Alta Gastronomia i els punts de venda o botigues de producte gurmet”. “Un total de 400 tones d’olives, que amb un rendiment aproximat del 12%, donen com a resultat 50.000 tones d’oli de color verd clorofíl·lic, poca amargor, picant amable i molt ric en fruita, ametlla verda, poma, fonoll i herba fresca”, explica Eduard Pons. Una peculiaritat d’aquest oli, per mantenir la seva frescor i verdor durant tot l’any, és que una vegada fet es congela i es va descongelant i envasant segons es comercialitza.

Grup Pons és una empresa familiar de quarta generació vinculada especialment al territori de les Garrigues i amb una dimensió internacional de comerç amb 140 països diferents. “I amb un esforç retrospectiu per donar valor a totes les seves marques dins el territori propi”, explica el mateix Eduard.