“A l’última Festa del Vi, van constatar que la ciutat necessita més esdeveniments d’aquest tipus com a revulsiu gastronòmic i, des de Food&Fun, vam pensar que podrien fer un Festival en aquesta línia”; així explica David Molina el perquè del nou Festival Gastronòmic que el col·lectiu que presideix organitzarà, a la plaça de la Llotja, els dies 21 i 22 d’abril.

“Aquest octubre, ja hem celebrat les segones Jornades Gastronòmiques Food&Fun amb una dotzena d’establiments de l’associació i, ara, volem fer una trobada de restauradors, productes de proximitat i les bodegues de Gleva States, grup que inclou el vi de Lleida J Raventós (DO Costers del Segre), i patrocinen la mostra amb el seu distribuïdor Cafés Batalla”, explica el president del col·lectiu.

El festival acollirà vint estands, inclosos 10 restaurants i organitzadors gastronòmics, 7 productors (vins i caves, productes carnis, cafès i pastisseria) i els espais de venda de tiquets i copes.

La trobada s’estructurarà en tres parts (el vermut i dinar de dissabte, el sopar de dissabte i el vermut i dinar de diumenge) i inclourà demostracions gastronòmiques en viu. A més dels estands, el recinte comptarà amb zona de taules per als visitants i espai de demostracions.

La trobada inclourà igualment una dotzena de showcookings protagonitzats per destacats restauradors lleidatans —tots ells presents amb estand propi en el festival— i que tindran lloc en un escenari especialment ideat per a l’esdeveniment. Entre els participants, destaca la presència de cuiners de renom i guardonats com Ivan Pascual, millor mestre xocolater d’Espanya l’any 2017. També farà una demostració Àngel Esteve, el guanyador d’enguany del Concurs de Joves Cuiners Angel Moncusí.

El Festival compta amb la col·laboració de Turisme de Lleida (Ajuntament de Lleida) i el patrocini de Parxet, Cafès Batalla, Grup Rufort i Idea de Patata.