Esteve Cantos ho té molt clar: “al migdia, el que volem és treballar, i es pot fer un entrant amb amanida o crema; més un arròs, peix o carn; i postres per 9 euros. Les nits i els cap de setmana, l’oferta ha de ser més gastronòmica i satisfactòria per a tots. És normal que el preu en temps de lleure sigui diferent. Tots hem de viure i el comensal ho agraeix.”

Des de l’obertura del Txoko Gastrobar, fa uns mesos a Pardinyes, l’Esteve –un cuiner jove però amb una important trajectòria en els fogons lleidatans– ha apostat per la fórmula del plat del dia. Un plat principal fixo que convida a dinar “de diari” a un preu molt econòmic, sense renúncia a escollir un entrant entre els pinxos de la barra, una crema o una amanida. Els plats del dia també s’adapten al comensal amb l’elecció d’un arròs, un peix o una carn. Les postres i una copa de vi, aigua o cervesa, també estan incloses.

D’altra banda, a la nit o els caps de setmana, Cantos completa l’oferta gastronòmica de tapes i racions del Txoko Gastrobar, amb un menú que s’obre amb tres entrants per compartir (amanida, ous trencats amb pernil i caragols); un segon, a escollir entre Lluç estil Orio, Costella de porc Duroc amb mostassa i mel o “Chuletón” Sargaire de 500 grams. L’especialitat del País Basc, Panxineta, són les postres del menú de cap de setmana i nits que inclou aigua i vi i té un preu de 25 euros.“Una altra de les ofertes que té molta acceptació, és el “pintxo-pote” dels dijous vespre: pintxo i vi per 2 euros”, explica Esteve Cantos.