Maite Gòdia i Miguel Ángel García Cano van obrir fa dos anys, al carrer Cavallers, el restaurant Romeu. Quan van visitar el local “que estava tot per reformar”, puntualitza Maite, “no vam voler visitar més espais disponibles. El vam veure ple de possibilitats…”. Reconeixen que després d’uns primers mesos bons, creuen que “per ser la novetat”, ara es consoliden amb el servei de menú, al migdia, i de carta, a la nit i caps de setmana.

“A Lleida tenim molt bons cuiners i bons restaurants. El nostre objectiu és que la gent vingui a passar una bona estona. Li donem molta importància a l’atmosfera i el tracte personal”, explica la Maite. Gòdia diu que “volíem instal·lar-nos al Centre Històric. Alguna cosa petita que poguéssim portar entre els dos…”. El Miguel Ángel ha estat cap de sala (Hotel Majestic i Fish Shop de Barcelona) i la Maite, també, té experiència a la restauració.

Ara, amb les jornades culinàries del col·lectiu Food & Fun, ofereixen un menú de tast elaborat pel lleidatà equatorià Álvaro Ruiz Ronquillo, un jove cuiner que –després de formar-se (un temps a l’Escola d’Hoteleria de Lleida i altre a l’aula de la Federació d’Hostaleria)– ha treballat en cuines com la de La Huerta amb el Gerard Balasch o l’Hotel Melià Gorriones de Fuerteventura.

Entre els entrants del menú, Gyozas de pollastre amb juliana de mongeta blanca tendra i salsa teriyaki; Pinxo (croqueta) de xistorra amb cruixent de cereal i melmelada de tomàquet dolça; Pa de vidre amb tomàquet; Tàrtar de salmó amb alvocat al toc de cítrics; Amanida de llagostins amb ruca i vinagreta de timó i farigola; i Micuit de foie amb compotes de fruites naturals. Com a plat principal, podem triar entre Gamba grossa amb salsa de coco; Pop a la brasa amb parmentier i pimentó de la Vera; i Tataki de vedella amb fulla d’espinacs cristal·litzat i ceba grosellada. A les postres, Truita de xocolata i Crema de mascarpone. Tot per 45 euros.

Maite explica que els agrada donar importància a la matèria primera i treballar-la amb pocs ingredients, sense emmascarar-la. Al menú de migdia (de dimarts a divendres) són habituals, com a primer plat, els plats de cullera i les amanides; i, com a segon, la planxa i el peix del dia. Amb postres, el preu és d’11,95 euros. El Romeu tanca diumenge nit i dilluns tot el dia.