L’actor i sommelier uruguaià nord-americà, Charlie Arturaola, va dirigir i comentar dos tastos de vins de l’Uruguai amb el raïm Tannat com protagonista, els dies 3 i 4 de novembre, amb motiu de la celebració de la mostra de cinema i vi, “Most”, al Penedès i Priorat.

Diferents bodeguers de Canelones (Uruguai) van participar en el tast per explicar els projectes vitivinícoles de cada celler; així com les característiques del raïm Tannat, portat des de França a Uruguai a començaments del segle XX i que va demostrar ser la varietat que millor es va adaptar al sol i climatologia del país.

Els tastos van comptar amb els vins: Merlot -Arte&Viña de casa Grande; Anarkia Tannat de los Vientos; Tannat Merlot Reserva d’Artesana; Tannat Reserva Castel Pujol de Cerro Chapeu; Tannat Tierra Alta d’Spinoglio; Preludio de familia Deicas; Río Colorado de Familia De Lucca; Espumante PA! de Fernando Petenuzzo; i Espumante Hasparren de Castillo Viejo. Uns vins tan diversos, o diferents, com el treball dels sommeliers que els firmen.

La segona pel·lícula, protagonitzada per Charlie Arturaola i dirigida per Nicolás Carrera, “El duelo del vino”, es va projectar en el programa del festival el dissabte dia 4 de novembre. Uruguai va ser el país convidat d’aquesta edició i els seus vins van ser protagonistes de diferents activitats.

“Most” va celebrar la seva 7a edició, entre els dies 2 i 12 de novembre, oferint una extensa mostra de films i activitats al voltant de la cultura enològica al Penedès i el Priorat. La mostra va comptar amb 5 títols d’estrena, 38 films de temàtica vitivinícola i 22 curtmetratges.