La Boscana de Bellvís acull la prova

Un total de catorze sommeliers, sis més que l’any passat, aspiren al títol Millor Sommelier de Catalunya 2018 en el concurs anual que organitza l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) el dilluns dia 25 de juny.

Aquesta edició se celebrarà a les Terres de Ponent, al restaurant La Boscana situat a Bellvís, després que l’any passat la cita va tenir lloc a l’Hotel-Restaurant Villa Retiro, a Xerta, a les Terres de l’Ebre.

Els aspirants del concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2018” són 11 homes i 3 dones: Marc Tarés, Toni Albiol, Jaime Abel, Fernando Arés, Yassin Boudibent, Ivan Camps, Anna Casabona, Eric Figuerola, Natàlia París, Cristian Sánchez, Ferran Vila, Jordi Palau, Ismael Costa i Teresa González.

Els aspirants a Millor Sommelier de Catalunya s’enfrontaran a una jornada intensa d’exàmens que començarà al matí, amb una prova escrita, i les proves de decantació i tast de vi.

Un comitè tècnic seleccionarà els 3 millors concursants de les proves del matí i passaran a la final que se celebrarà a la tarda. A les 16.45 s’iniciaran les proves amb un test ràpid d’imatges, el tast de dos vins, la identificació de tres productes, la detecció d’errors d’una carta gastronòmica, la presa de comanda i la decantació. El jurat professional que els avaluarà està format per Carles Aymerich, Josep Pelegrín, Audrey Doré, Dani Martínez Felguera, Anna Vicens, Nan Ferreras, Jordi Bort i Sílvia Grimaldo.
El guanyador s’anunciarà al vespre en un sopar de maridatge.