Alemany & Corrio destina els beneficis d’aquest vi a la recerca mèdica

Per cinquè any consecutiu, Irene Alemany, enòloga i propietària del celler Alemany & Corrio, presenta la nova anyada del vi solidari que elabora amb l’objectiu de recaptar fons per la lluita contra el càncer. 

Amb la col·laboració desinteressada de professionals, amants del vi, persones amb vincles personals a la malaltia i consumidor final, els beneficis íntegres d’El Microscopi 2017 es destinaran a recolzar un estudi pioner sobre la influència dels limfòcits en el sistema immunitari, desenvolupat per l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (IOHVH). Els resultats obtinguts a la investigació tindran un paper crucial per a la cura del càncer a través de l’augment dels limfòcits dels pacients, un tipus de glòbul blanc que treballa contra els tumors.

El Microscopi 2017 és un vi negre de terrer procedent de viticultura sostenible elaborat amb les varietats carinyena (80%) i merlot (20%). No està filtrat, s’utilitzen els llevats propis i bacteris autòctons del raïm per a la fermentació i els tràfecs i l’embotellament es realitzen seguint el cicle de la lluna. A més de tenir una funció solidària que, directament i indirectament, ens afecta a tots, donaran vida a les llars i cartes de vi a un preu de 9 euros.

Aquesta iniciativa, que va ser reconeguda amb el premi “Millor Iniciativa del Sector” per l’Associació Catalana de Sommeliers, va néixer l’any 2014 quan Irene Alemany finalitzava les seves últimes sessions de quimioteràpia per lluitar contra el càncer de mama que li havia estat diagnosticat el juliol de 2012.