El celler Lagravera rep també el guardó Millor Projecte Ecològic 2018

El lleidatà Cérvoles Blanc 2016, del celler Cérvoles de la DO Costers del Segre, ha estat considerat el millor vi català a la darrera edició dels Premis Vinari que es va celebrar el passat divendres, dia 5 d’octubre, a Vilafranca del Penedès. El celler Lagravera d’Alfarràs va ser distingit com el Millor Projecte Ecològic 2018 de Catalunya.

Els Premis Vinari, organitzats pel mitjà digital especialitzat Vadevi.cat des de 2013, tenen per objectiu “donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat”. Amb aquesta filosofia, cada any distingeixen vins, tant en categoria catalana com amb premis locals, per cadascuna de les denominacions d’origen de Catalunya. Aquests premis 2018 ha estat la primera edició que ha reconegut un vi de Lleida (DO Costers del Segre) com a Gran Vinari d’Or al Millor Vi Català 2018, i un altre, també lleidatà, com a premi especial Premi Nissan al Millor Projecte Ecològic.

El vi Cérvoles Blanc 2016 és un vi blanc amb criança, elaborat a base de macabeu i chardonnay, que fa criança en roure i del qual s’elaboren unes 6.800 ampolles. Tomàs Cusiné, propietari del celler elaborador, es mostrava molt satisfet per un reconeixement que per primer cop en la història del concurs ha recaigut en un vi blanc. Obté el Gran Vinari d’Or al Millor Vi Català 2018. És el primer cop a la història del concurs que aquest guardó recau en un vi blanc.

Per la seva banda, Lagravera destaca per haver evolucionat des de la producció ecològica (tots els seus vins tenen la corresponent certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica -CCPAE), cap a la coneguda com agricultura biodinàmica amb la certificació Demeter.

En l’àmbit català, Lleida ha obtingut altres guardons Vinari de plata o bronze. Així el Roc de Foc 2013, de Clos Pons, ha estat Vinari de Plata 2018 Blancs amb Criança. Mentre que el Finca Barqueres 2015 de Tomàs Cusiné, el Siós Cau del Gat 2015 de Costers del Sió, i La Creu Negre 2015, de Celler Analec, han estat Vinari de Bronze 2018 Negres de Criança. I l’Ónra molta Honra negre 2013 de Lagravera, Vinari de Plata 2018 Negres de Guarda; i Pla del Tet 2015 de Clos Pons; Vinari de Bronze 2018 Negres de Guarda.

A l’àmbit de la DO Costers del Segre, el Vinari d’Or ha estat també pel Cérvoles Blanc 2016; el Vinari de Plata, per l’Ónra molta Honra negre 2013; i el Vinari de Bronze ha estat pel Roc de Foc 2013, de Clos Pons.