[:ca]El caves de Vins El Cep es reivindiquen a casa[:es]Los cavas de Vins El Cep se reivindican en casa[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

IMG_5254

[:ca]Després d’exportar el 90% de les 350.000 ampolles que elaboren

Maite Esteve, directora general de Vins El Cep; i Ramon Francàs, periodista especialitzat en vins i enologia; van dirigir un tast comentat de quatre dels caves Gran Reserva que elabora aquest celler, el dijous, dia 8 de novembre. El restaurant Loidi de l’Hotel Condes de Barcelona de la capital catalana va acollir la trobada que Esteve va aprofitar per reivindicar el que consideren que és un celler de terrers i quatre famílies de vinyaters als termes de Sant Sadurní d’Anoia, Sant Llorenç d’Hortons i Gelida, amb algunes vinyes que daten del 1448. Vins El Cep exporta el 90% de les 350.000 ampolles que elabora, i el 10% restant, es distribueix a Catalunya i resta de l’Estat en botigues especialitzades i restaurants d’alta gamma.
El primer cava del Tast va ser el Marquès de Gelida 4 Heretats, Brut Nature Gran Reserva 2013. Tot i tractar-se d’un cupatge clàssic procedent de quatre terrers diferents (35% Xarel·lo, 25% Macabeu, 20% Parellada i 20% Chardonnay), aquest vi destaca per la seva elegància. Amb una bombolla persistent i amable. L’envelliment és noble i fi, mantenint una frescor que crida l’atenció per tractar-se d’una anyada 2013.
El Mim Natura Pinot Noir Brut Reserva 2015, cava rosat 100% Pinot Noir, va ser el segon vi del tast. Amb tocs de fruites vermelles, i ric en aromes amb un punt floral. En boca manté l’amabilitat de la casa.
En el cas del Mim Natura Blanc de Noirs, Brut Nature Gran Reserva 2012, elaboració en blanc d’un 100% de Pinot Noir, es fan més presents els làctics i la pastisseria. Sempre amb un recorregut més que correcte que va seduir els participants a l’activitat.
Maite Esteve, va reservar el Claror, Brut Nature Gran Reserva 2012 (Cava de Paratge Qualificat de “Can Prats”) per tancar el tast amb un cava de cupatge tradicional (43% Xarel·lo, 33% Macabeu, 24% Parellada) que procedeix de les vinyes d’aquest paratge i destaca per la qualitat de la seva llarga criança.
En definitiva uns escumosos molt gastronòmics per gaudir de la taula i la sobretaula.

 

 

 

Vins El Cep elabora vins tranquils i caves i des de la seva creació han tingut com a objectiu “prioritzar el respecte pel medi ambient, i així mateix elaborar caves de la més alta qualitat i singularitat. Per això, l’any 2003 vam començar a aplicar les tècniques de l’agricultura biodinàmica, seleccionant les vinyes més idònies de ceps vells”, expliquen els responsables d’aquest celler de les famílies Masana (Can Castany), Parera (Can Miquel de les Planes), Carreras (Can Prats), i Esteve (Can Simon).
Ubicades a l’Alt Penedès entre els 200 i 400 metres, les vinyes de Vins El Cep gaudeixen de “temperatures moderades, pròpies del mediterrani prelitoral, amb hiverns suaus afavorits per les serralades de Montserrat i l’Ordal. Així com estius calorosos i secs, on les variacions tèrmiques són suavitzades per la proximitat del mar”, explicà Maite. Alhora, la cellerera destacava “la situació privilegiada, pel cultiu de la vinya. Amb 200 hectàrees de vinya en diferents orientacions i sobre un sòl majoritàriament calcari-argilós, que permet obtenir la màxima expressió, qualitat i personalitat de les diferents varietats de raïm”.[:es]Después de exportar el 90% de las 350.000 botellas que elaboran

Maite Esteve, directora general de Vins El Cep; y Ramon Francàs, periodista especializado en vinos y enología; dirigieron una cata comentada de cuatro de los cavas Gran Reserva que elabora esta bodega, el jueves, día 8 de noviembre.

El restaurante Loidi del Hotel Condes de Barcelona de la capital catalana acogió el encuentro en el que Esteve aprovechó para reivindicar el que consideran que es una bodega de terruños y cuatro familias de viticultores en los términos de Sant Sadurní d’Anoia, Sant Llorenç d’Hortons y Gelida, con algunas viñas que datan del 1448. Vins El Cep exporta el 90% de las 350.000 botellas que elabora, y el 10% restante, se distribuye en Cataluña y resto del Estado en tiendas especializadas y restaurantes de alta gama.
El primer cava de la cata fue el Marqués de Gelida 4 Heretats, Brut Nature Gran Reserva 2013. A pesar de tratarse de un cupatge clásico procedente de cuatro terruños diferentes (35% Xarel·lo, 25% Macabeu, 20% Parellada y 20% Chardonnay), este vino destaca por su elegancia. Con una burbuja persistente y amable. El envejecimiento es noble y fino, manteniendo una frescura que llama la atención para tratarse de una añada 2013.
El Mim Natura Pinot Noir Brut Reserva 2015, cava rosado 100% Pinot Noir, fue el segundo vino de la cata. Con toques de frutas rojas, y rico en aromas con un punto floral. En boca mantiene la amabilidad de la casa.
En el caso del Mim Natura Blanco de Noirs, Brut Nature Gran Reserva 2012 (elaboración de un 100% de Pinot Noir en blanco), se hacen más presentes los lácteos y la pastelería. Siempre con un recorrido más que correcto que sedujo a los participantes de la actividad.
Maite Esteve, reservó el Claror, Brut Nature Gran Reserva 2012 (Cava de Paraje Calificado de “Can Prats”) para cerrar la cata con un cava de cupatge tradicional (43% Xarel·lo, 33% Macabeu, 24% Parellada) que procede de las viñas de este emplazamiento y destaca por la calidad de su larga crianza.

 

En definitiva unos espumosos muy gastronómicos para disfrutar de la mesa y la sobremesa.
Vins El Cep elabora vinos tranquilos y cavas, y desde su creación han tenido como objetivo “priorizar el respeto por el medio ambiente, y así mismo elaborar cavas de la más alta calidad y singularidad. Por eso, en 2003 empezamos a aplicar las técnicas de la agricultura biodinámica, seleccionando las viñas más idóneas de cepas viejos”, explican los responsables de esta bodega de las familias Masana (Can Castaño), Parera (Can Miquel de las Planes), Carreras (Can Prats), y Esteve (Can Simon).
Ubicadas en el Alt Penedès entre los 200 y 400 metros, las viñas de Vins El Cep disfrutan de “temperaturas moderadas, propias del mediterráneo prelitoral, con inviernos suaves favorecidos por las cordilleras de Montserrat y Ordal. Así como veranos calurosos y secos, donde la oscilación térmica son suavizadas por la proximidad del mar”, explicó Maite. A la vez, la bodeguera destacaba “la situación privilegiada, por el cultivo de la viña. Con 200 hectáreas de viña en diferentes orientaciones y sobre un suelo mayoritariamente calcáreo-arcilloso, que permite obtener la máxima expresión, calidad y personalidad de las diferentes variedades de uva”.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats