Després d’exportar el 90% de les 350.000 ampolles que elaboren

Maite Esteve, directora general de Vins El Cep; i Ramon Francàs, periodista especialitzat en vins i enologia; van dirigir un tast comentat de quatre dels caves Gran Reserva que elabora aquest celler, el dijous, dia 8 de novembre. El restaurant Loidi de l’Hotel Condes de Barcelona de la capital catalana va acollir la trobada que Esteve va aprofitar per reivindicar el que consideren que és un celler de terrers i quatre famílies de vinyaters als termes de Sant Sadurní d’Anoia, Sant Llorenç d’Hortons i Gelida, amb algunes vinyes que daten del 1448. Vins El Cep exporta el 90% de les 350.000 ampolles que elabora, i el 10% restant, es distribueix a Catalunya i resta de l’Estat en botigues especialitzades i restaurants d’alta gamma.
El primer cava del Tast va ser el Marquès de Gelida 4 Heretats, Brut Nature Gran Reserva 2013. Tot i tractar-se d’un cupatge clàssic procedent de quatre terrers diferents (35% Xarel·lo, 25% Macabeu, 20% Parellada i 20% Chardonnay), aquest vi destaca per la seva elegància. Amb una bombolla persistent i amable. L’envelliment és noble i fi, mantenint una frescor que crida l’atenció per tractar-se d’una anyada 2013.
El Mim Natura Pinot Noir Brut Reserva 2015, cava rosat 100% Pinot Noir, va ser el segon vi del tast. Amb tocs de fruites vermelles, i ric en aromes amb un punt floral. En boca manté l’amabilitat de la casa.
En el cas del Mim Natura Blanc de Noirs, Brut Nature Gran Reserva 2012, elaboració en blanc d’un 100% de Pinot Noir, es fan més presents els làctics i la pastisseria. Sempre amb un recorregut més que correcte que va seduir els participants a l’activitat.
Maite Esteve, va reservar el Claror, Brut Nature Gran Reserva 2012 (Cava de Paratge Qualificat de “Can Prats”) per tancar el tast amb un cava de cupatge tradicional (43% Xarel·lo, 33% Macabeu, 24% Parellada) que procedeix de les vinyes d’aquest paratge i destaca per la qualitat de la seva llarga criança.
En definitiva uns escumosos molt gastronòmics per gaudir de la taula i la sobretaula.

 

 

 

Vins El Cep elabora vins tranquils i caves i des de la seva creació han tingut com a objectiu “prioritzar el respecte pel medi ambient, i així mateix elaborar caves de la més alta qualitat i singularitat. Per això, l’any 2003 vam començar a aplicar les tècniques de l’agricultura biodinàmica, seleccionant les vinyes més idònies de ceps vells”, expliquen els responsables d’aquest celler de les famílies Masana (Can Castany), Parera (Can Miquel de les Planes), Carreras (Can Prats), i Esteve (Can Simon).
Ubicades a l’Alt Penedès entre els 200 i 400 metres, les vinyes de Vins El Cep gaudeixen de “temperatures moderades, pròpies del mediterrani prelitoral, amb hiverns suaus afavorits per les serralades de Montserrat i l’Ordal. Així com estius calorosos i secs, on les variacions tèrmiques són suavitzades per la proximitat del mar”, explicà Maite. Alhora, la cellerera destacava “la situació privilegiada, pel cultiu de la vinya. Amb 200 hectàrees de vinya en diferents orientacions i sobre un sòl majoritàriament calcari-argilós, que permet obtenir la màxima expressió, qualitat i personalitat de les diferents varietats de raïm”.