Jonathan Fernàndez i Ashot Gevorgyian, segon i tercer classificats, respectivament

Eduard Pires de Moura, amb una Homenatge a la Truita, ha estat el guanyador del IV Concurs de Cuina de Truita de Riu que organitza l’Ajuntament d’Alfarràs i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida amb la col·laboració de la Piscifactoria Santa Ana i la consultoria de comunicació Como Pomona, en el marc de la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs. Jonathan Fernández Benito, amb Truita de Mar, i Ashot Gevorgyian, amb Truita Confitad i Estragó, van ser el segon i tercer classificat, respectivament. L’escola lleidatana va acollir el premi el dimarts, dia 19 de març, a la tarda.

El Jurat ha estat format pel pastisser i cuiner, Ivan Pascual de Gummer Events; l’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve; la directora de l’Escola d’Hoteleria, Ana de Madariaga; el cuiner de l’Escola Agrària d’Alfarràs, José Antonio Palacios; i el periodista i cronista gastronòmic, Rafa Gimena.

Els altres finalistes van ser: Pol Cura Dejuan, que ha elaborat un Sobre de truita; Johathan Fernández Benito, amb Truita de Mar; Ashot Gevorgyian, amb Truita confitada i estragó; Eusebi Juanpere Pasanau, amb Truita de proximitat; Álex López Gil, i la seva recepta de Truita a la Garriguenca; Julen Martínez Arroyo, que presentà una Truita Oriental; Ricard Palau Oncins, amb una Bomba de truita de riu; Sara Pifarré Roca, que ha fet un Timbal de truita; Eduard Pires de Moura, i el seu Homenatge a la truita; Roger Roma Masip, amb Truita en papillot amb tártara; i Dmytro Zheliezniakov que ha fet una Truita al forn amb arròs.

El primer classificat ha guanyat un llibre de cuina i un àpat gastronòmic del xef Joel Castanyé al restaurant La Boscana de Bellvís per a dues persones; el segon i tercer classificat, un llibre de cuina; i tots els participants van rebre un diploma acreditatiu de la seva participació en el concurs i un obsequi de l’organització. Els tres primers classificats presentaran les seves creacions a la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs el dissabte, dia 6 d’abril.

L’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve, es va mostrar satisfet “pel posicionament d’Alfarràs al voltant de la Truita de Riu i el Prèssec de Pinyana, dos productes claus de la imatge de la localitat amb el riu Noguera Ribagorçana com element de fons de tots dos”.