Dotze joves cuiners es disputaran el proper dilluns, dia 5 de març, el concurs Àngel Moncusí. Durant tot el matí, els participants hauran d’elaborar un plat principal amb un ingredient sorpresa com a protagonista, i que no coneixeran fins a l’inici de la prova; i unes postres amb fruita de Lleida, poma o pera.

Els joves participants que treballen actualment a la cuina d’un restaurant són: Robert Canadell de L’Estel de la Mercè, Àngel Esteve del Cràpula, Roger de la Torre de Can Boix de Peramola, Jesús Gimena de Can Jubany, Sergi Aritzeta de Cal Xirricló, Meritxell Florensa del Carballeira, Santiago Aubach d’El Caliu, Raül Terrado de l’Hotel El Castell de Ciutat i Eric Rosell de Bonum No rules.

D’altra banda, procedents de les escoles participaran: Joan Vidal de l’Escola d’Hoteleria de Lleida i Ivan Campos de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

El jurat està integrat per Sergi de Meià (Sergi de Meià a Barcelona); el President de l’Institut Català de la Cuina, Pol Contreras; Jaume Solé (xef executiu Port Aventura) i Genís Costa (Níam de Tàrrega), guanyador del Joves Cuiners Àngel Moncusí 2017.
El jurat tècnic de cuina serà Marc Blesa (cuiner i assessor de Vakkum Barcelona), i Jordi Grau (Disfrutar de Barcelona). L’entrega de premis es realitzarà a la nit en un sopar.