Set cellers s’han sumat a la iniciativa de la consultora gastronòmica Como Pomona que ha organitzat un viatge de premsa amb mitjans especialitzats en el món de l’enoturisme i l’enologia per escalfar motors abans de la festa

La consultora gastronòmica Como Pomona ha organitzat, entre els dies 26 i 28 d’octubre, un viatge de premsa per a periodistes especialitzats en enoturisme i enologia que, dins del programa “7 Vins, 7 Paisatges de Lleida”, han fet un recorregut per diferents cellers localitzats en les zones productores de Lleida.

En aquesta primera convocatòria, en el marc de la festa, hi han participat Ramon Francàs (periodista especialitzat en viticultura de La Vanguardia i convidat del dinar tertúlia, sobre comunicació i vins catalans, que se celebrà dissabte a La Llotja), Luis Moreno (Levante de Valencia), Sergi Cortés (Cupatges), Eva Pomares (El Punt Avui), Núria Marti (Pretty Wines), Anna Vicens (Catalonia Today i Associació Catalana de Sommeliers), Jordi Bes (Ara) i José Miguel Martínez Urtasun (GastroAragón i El Periódico de Aragón).

La iniciativa –que ha comptat amb la participació dels cellers de la DO Costers del Segre: Castell del Remei (zona Urgell), Costers del Sió (zona Artesa de Segre), Lagravera (zona Segrià), L’Olivera (zona Vall del Riu Corb), Mas Blanch i Jové (zona Garrigues), Raimat (zona Raimat) i Vila Corona (zona Pallars Jussà)– tenia per objectiu promocionar la qualitat dels vins de Lleida i les personalitats diverses que atorguen els múltiples i singulars terroirs que empara la denominació.

El press trip ha tingut el suport de Turisme de Lleida (Ajuntament de Lleida), com a organitzador de la Festa del Vi; i de l’Ajuntament de Tremp que hi ha participat amb la campanya CordeVi. A més, allotjaments com el Parador de Lleida i l’Hotel Terradets; i restaurants com el Celler del Roser, L’Espurna o Buenos Aires (Tremp); hi han col·laborat en el programa turístic i gastronòmic.

PROGRAMA

El programa es va iniciar el divendres 26, amb l’esmorzar i visita al celler i Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové; i tot seguit, el grup es va traslladar a l’històric celler de Castell del Remei. Cap al migdia, el celler Costers del Sió va acollir el dinar amb els mitjans de comunicació i els va mostrar les seves instal·lacions i vinyes.
La ruta va continuar, a la tarda, per arribar a Lagravera per conèixer els vins de producció ecològica certificada que elabora el celler d’Alfarràs. A la nit, els participants –que van fer nit a Tremp– van gaudir d’un sopar pallarès, ofert per l’Ajuntament de Tremp, en el marc de la campanya CordeVi.

El programa del dissabte 27, es va iniciar amb la visita al celler Vila Corona de Vilamitjana (Pallars Jussà). Cap al migdia, el programa es va traslladar a Lleida per participar en el dinar tertúlia “Com es comuniquen els vins catalans” que se celebrava a La Llotja de Lleida i va reunir, en un únic maridatge, una selecció de dotze vins de Lleida i les elaboracions culinàries de xefs de prestigi.

A més de les experiències enogastronòmiques, els periodistes van poder gaudir del patrimoni monumental de la ciutat amb la visita al Castell dels Templers de Gardeny o a La Cuirassa (call de Lleida). Al vespre, coincidint amb l’obertura del recinte de la Festa del Vi de Lleida es van visitar els estands dels cellers participants i, posteriorment, es va celebrar un sopar de cuina tradicional lleidatana al Celler del Roser.

El diumenge 28, la visita al celler Raimat va obrir el programa que va continuar amb una visita temàtica a la Seu Vella, sota el nom “El Vi de Pedra”; activitats prèvies al programa en el recinte de la Festa del Vi de Lleida.

A la tarda, el dinar de cuina d’autor a L’Espurna i la visita al celler L’Olivera –cooperativa d’integració social que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés d’elaboració del vi– van tancar la ruta.

CELLER MAS BLANCH I JOVÉ “VINYA DELS ARTISTES” (zona Garrigues)

 

CELLER CASTELL DEL REMEI (zona Urgell)

CELLER LAGRAVERA (zona Segrià)