Jesús Gimena va obtenir el segon premi amb un Tàrtar de Truita de Riu

La Fira Q de Balaguer consolida la seva aposta per la gastronomia i el producte de proximitat amb el concurs “De la nostra terra al plat” que organitza l’Associació Gastrobar i l’Associació de comerciants de la capital de la Noguera.

El jove Christian Lapó, amb la presentació d’una Truita de Riu de Tavascan amb “ajoblanco” de pera i salsa de cítrics i coco; va ser el guanyador de la final d’aquest concurs de cuina de proximitat que es va celebrar el diumenge, dia 29 d’abril, en el marc de la Fira Q de Balaguer. Jesús Gimena, amb un Tàrtar de Truita de Riu d’Alfarràs, tomàquet amb mostassa, pera amb alfàbrega, i soia; va obtenir el segon premi de la competició.

Els altres tres cuiners finalistes que van participar en l’eliminatòria davant el públic de la fira de la capital de la Noguera van ser: Francesc Baudilio, amb un Magret d’ànec amb textures de pera i ratafia; Cristian Guardia, amb Passió de pera; i Marc Majós, que va presentar uns Calamars farcits de peus de porc i festucs amb chutney de pera.

El Jurat de la final del concurs va estar format per Josep Maria Castaño, del restaurant Malena de Gimenells, guardonat amb una estrella Michelin; Jordi Pallàs del restaurant Aimia de Lleida; el restaurador referent del moviment Slow Food a Ponent, Enric Millà del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer; i el guanyador de les tres primeres edicions del concurs, Vitaly Dovzhenets, ara cap de cuina al Cau de Sant Llorenç.